UEFA-arts over reanimatie Eriksen: “Na dertig seconden opende hij zijn ogen”

Foto: UEFA-arts over reanimatie Eriksen: “Na dertig seconden opende hij zijn ogen”

De UEFA-arts die Christian Eriksen reanimeerde op het veld nadat de Deense middenvelder een hartstilstand kreeg in het duel met Finland, heeft zijn verhaal gedaan in de Duitse pers. 

Volgens arts Jens Kleinefeld was het een “heel emotioneel moment” toen Eriksen weer bij bewustzijn kwam. “Ongeveer dertig seconden later opende hij zijn ogen en kon ik hem spreken. Dat was een heel emotioneel moment, want bij dat soort noodgevallen zijn in het dagelijkse leven de kansen op succes veel kleiner”, zegt de arts tegen de Duitse pers.

Daarna begonnen de controles. “Ik vroeg Eriksen vervolgens of hij weer terug bij bewustzijn was. ‘Ja, ik ben weer onder de mensen’, antwoordde hij me. ‘Verdorie, ik ben nog maar 29 jaar oud.’ Op dat moment wist ik dat hij geen hersenschade opgelopen had en we hem helemaal teruggehaald hadden.”

Daarna kon Eriksen nog een aantal vragen beantwoorden, iets wat tot grote gerustheid bij de arts leidde. “Ik was er toen voor 99 procent zeker van dat zijn toestand stabiel zou blijven.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie