Italië maakt wéér indruk en is als eerste land zeker van KO-fase

Foto: Italië maakt wéér indruk en is als eerste land zeker van KO-fase

Italië heeft zich als eerste land voor de laatste zestien van het EK geplaatst. In Rome maakte de ploeg van Roberto Mancini wederom indruk: dit keer met een 3-0 zege op Zwitserland. Manuel Locatelli nam de Azzurri bij de hand.

De Italianen hadden indruk gemaakt met een 3-0 zege op Turkije in de openingswedstrijd dit EK. Zwitserland was in hun eerste partij tegen Wales ook de betere ploeg, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling. Italië begon ook tegen de Zwitsers gretig en gingen al snel op jacht naar de openingsgoal. De oude rot Giorgio Chiellini schoot na twintig minuten van dichtbij raak, na een hoekschop. De spelers en fans in Rome gingen vervolgens helemaal los, maar werden niet veel later teleurgesteld. De verdediger kreeg de bal in de bezit, nadat hij die met de hand had beroerd. En dus gaat er een streep door de goal. Een paar minuten later weer pech voor Chiellini. Met een blessure moest de aanvoerder naar de kant en dus gaat hij van de hemel naar de hel in hele korte tijd.

Een paar minuten later was het alsnog raak. Domenico Berardi kwam goed door via de rechterkant, haalde de achterlijn en zette voor. De diep gelopen Manuel Locatelli kon van dichtbij simpel de 1-0 maken. Een terechte voorsprong: Italië bleef het heft in handen houden, terwijl de tegenstand van Zwitserland tegenviel. Ze mochten blij zijn dat de rust werd gehaald met een minimale achterstand. Vijf minuten na de pauze werd de marge echter alsnog verdubbeld. Dit keer werd Locatelli vrijgespeeld op de rand van het zestienmetergebied, hij haalde droogjes uit en vond de verre hoek. Een prachtige brace voor de middenvelder van Sassuolo.

In het vervolg behield Italië de controle en kon het Alpenland nog steeds nauwelijks gevaar stichten. Spits Ciro Immobile was lange tijd ongelukkig dit duel, maar pakte in de slotfase alsnog zijn moment. Met een geplaatste knal in de verre hoek bepaalde hij de eindstand op 3-0. Italië maakt wederom indruk en heeft met zes punten en een goed doelsaldo de knockout-fase al bereikt. Zwitserland neemt het nog op tegen het teleurstellende Turkije en zal moeten winnen om nog door te kunnen gaan.

Scoreverloop: (26′) Locatelli 1-0 (52′) Locatelli 2-0 (89′) Immobile 3-0

Italië tot dusver het sterkste land op het EK?

  • 100%
  • Dat niet…
58+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie