‘Spits gespot: Ajax-miljoenentransfer bijna rond’

Foto: ‘Spits gespot: Ajax-miljoenentransfer bijna rond’

Lassina Traoré staat op het punt om zijn transfer naar Shakhtar Donetsk af te ronden. De spits van Ajax werd woensdagochtend op Schiphol gespot, terwijl hij in het vliegtuig naar Kiev stapte. Dat weet De Telegraaf te melden.

“In de hoofdstad van Oekraïne wordt Traoré woensdag of donderdag medisch gekeurd en ligt een meerjarig contract van Shakhtar voor hem klaar”, zo klinkt het. “Volgens bronnen binnen Ajax zijn de clubs er mondeling uit. Shkahtar maakt naar verluidt een bedrag over dat door middel van eenvoudig te realiseren bonussen kan oplopen tot circa 10 miljoen euro. De vaste transfersom is dus iets lager.”

Volgens De Telegraaf gaat er voor Traoré een droom in vervulling. “Een aantal Italiaanse en Franse clubs klopte voor hem aan, maar Traoré kiest vanwege het goede verhaal van Robert de Zerbi voor Shakhtar. De voormalige trainer van Sassuolo ziet in hem de eerste spits. Met Traoré hoopt hij Dinamo Kiev weer af te lossen als kampioen en zoals de club gewend is Champions League-voetbal af te dwingen.”

UPDATE 16/6


In navolging van berichten dat Lassina Traoré op Schiphol is gespot, is hij inmiddels ook gespot in Kiev. Dat meldt transfergoereo Gianluca di Marzio op Twitter. De Ivoriaanse spits van Ajax lijkt dus vandaag al een permanente deal met Shakhtar Donetsk in Oekraïne te gaan ondertekenen.

Gaat hij slagen bij Shakhtar?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
537+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie