TRANSFERUURTJE: Ajax-wending, Feyenoord-blunder, Dumfries-droom

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-wending, Feyenoord-blunder, Dumfries-droom

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. André Onana wil vertrekken bij Ajax, maar zijn bestemming is nog altijd onbekend. Arsenal werd vaak genoemd, maar nu het CAS de dopingschorsing van de Kameroener heeft teruggebracht komt er steeds meer belangstelling op gang. Le 10 Sport schrijft dat de toekomst van de keeper óók in de Ligue 1 zou kunnen liggen. Olympique Marseille beschikt momenteel nog over Steve Mandanda, maar die wordt een dagje ouder en is misschien wel aan vervanging toe. Ook de clubnamen van AS Monaco én Lille OSC worden genoemd. Het bovengenoemde Arsenal wordt nu al een tijdje in verband gebracht met Onana, maar het heeft er alle schijn van dat de Gunners voor een dubbeltje op de eerste rang wilden zitten. Toen de keeper nog vastzat aan een dopingschorsing waren de Londenaren bereid om 2 miljoen euro voor hem te betalen, maar nu is hij natuurlijk duurder geworden. Naar verluidt heeft de gewezen Premier League-topclub al een tijdje niets meer van zich laten horen…

Feyenoord bereidt zich voor op een vertrek van Marcos Senesi, die vooral heel erg vaak in verband wordt gebracht met Napoli. De Rotterdammers hebben wel oren naar een samenwerking met Johan Vásquez van UNAM Pumas, maar lijken geblunderd te hebben. Volgens de Mexicaanse media heeft technisch directeur Frank Arnesen zich namelijk het kaas van het brood laten eten. Hij zou zich namelijk één dag te laat hebben gemeld voor Vásquez, die onlangs zijn contract bij Pumas met twee jaar verlengde. Eén dagje later meldde Feyenoord zich op het toneel, aldus de berichtgeving. De website Dale Azul y Oro meldt dat een transfer naar Rotterdam-Zuid nog altijd mogelijk is, maar Feyenoord moet nu wél meer betalen voor zijn doelwit. De marktwaarde van Vásquez wordt geschat op 6 miljoen euro, dus een goedkope klant is hij sowieso niet.

Marko Arnautovic heeft de krantenkoppen al weer gehaald: de spits scoorde voor Oostenrijk op het EK tegen Noord-Macedonië en ging vervolgens tekeer. In het verleden voetbalde de ‘bad boy’ voor FC Twente, maar hij had bijna ook voor Feyenoord gespeeld. Erik ten Hag, die samenwerkte met Arnautovic, haalt zich in het Algemeen Dagblad voor de geest: “Fred (Rutten, red.) was net vertrokken en in die tussenliggende fase lag het technisch beleid op mijn bordje. De leiding van de club was akkoord met Feyenoord voor een bedrag van 1,2 miljoen en dat vonden ze veel geld voor een reserve.” De huidige Ajax-coach vervolgt: “Ik was het daar niet mee eens. Vervolgens kwam Steve McClaren en na zijn presentatie zat ik bij hem in de auto. Is die jongen goed, vroeg hij. Ik zei: hij is de beste. Waarop Steve antwoordde: dan gaat de deal niet door. Schoorvoetend moest de leiding terug naar Feyenoord. Een jaar later was zijn marktwaarde 11 miljoen euro.”

Voordat het EK van start ging meldde Everton zich aan het front voor Denzel Dumfries, maar zijn goede prestatie tegen Oekraïne (3-2) zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat de vleugelverdediger van PSV na de zomer in de Europese top voetbalt… Voetbal International onthult in ieder geval op woensdagochtend: “Everton krijgt mogelijk concurrentie in de strijd om Denzel Dumfries. Ook Internazionale houdt de verrichtingen van de Oranje-verdediger nauwlettend in de gaten. Dumfries heeft er geen geheim van gemaakt na drie jaar bij PSV toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Zijn optreden met Oranje op het EK zal de belangstelling ongetwijfeld doen groeien. Naast Everton heeft Internazionale de PSV-rechtsback op de korrel.” Boudewijn Zenden denkt dat Dumfries niet misstaat in de absolute top van het voetbal. In gesprek met De Telegraaf vertelt de oud-international: “Of hij klaar is voor de Europese top? Denzel is klaar voor de volgende stap, dus ik denk: ja.”

Gaat Dumfries een toptransfer maken?

  • Sowieso
  • Ik twijfel…
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:16
21+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
78+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
159+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
60+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
55+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
45+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
121+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
23+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
269+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
40+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
49+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
907+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
217+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
96+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
140+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
50+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
847+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
33+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
7030+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie