TRANSFERUURTJE: Ajax dankt Overmars, Memphis-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax dankt Overmars, Memphis-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Aanvankelijk werd er hier en daar wat lacherig gedaan over Marc Overmars als directeur voetbalzaken van Ajax, hij kreeg zelfs de bijnaam ‘Marc Netto’. Inmiddels is echter wel duidelijk dat de voormalige linksbuiten ongelooflijk belangrijk is voor de Amsterdammers. Volgens Football Insider is de oud-international van het Nederlands elftal dé reden dat Kamaldeen Sulemana waarschijnlijk naar de Johan Cruijff ArenA komt. Ajax heeft de naam van de Ghanese buitenspeler van FC Nordsjaelland nu al een tijdje op nummer één op het transferlijstje staan, en het begint er steeds meer naar uit te zien dat hij daadwerkelijk naar Amsterdam komt. Dat zou vooral te maken hebben met de persoonlijke aandacht die Overmars hem geeft.

PSV heeft Phillipp Mwene (FSV Mainz 05), Joël Drommel (FC Twente) en André Ramalho (Red Bull Salzburg) al binnen voor volgend seizoen, maar is nog lang niet klaar op de transfermarkt. De Eindhovenaren hebben nóg twee deals in de pijpleiding zitten. Allereerst is het de bedoeling dat Marco van Ginkel snel vastgelegd wordt, aldus het Eindhovens Dagblad. De regionale krant bericht op dinsdagochtend: “PSV heeft in aanloop naar de eerste training (volgende week vrijdag) nog een aantal belangrijke noten te kraken. Komende week wil technisch manager John de Jong opnieuw een aanwinst voor komend seizoen vastleggen. Normaal gesproken sluit Marco van Ginkel dan voor het eerst als contractspeler van PSV aan bij de trainingen, die vrijdag beginnen. Hij gaat dan voor de vijfde keer PSV versterken, een record. Vier keer gebeurde dat op huurbasis, maar nu komt hij bij een definitief akkoord echt op de loonlijst te staan in Eindhoven.” 

Daar voegt het ED aan toe: “Na Van Ginkel moet ook Davy Pröpper snel volgen, die hoger op het lijstje staat dan Joey Veerman.” Dat de middenvelder van Brighton & Hove Albion openstaat voor een terugkeer naar het Philips Stadion, is al langer bekend. Aanvankelijk vroeg zijn Engelse werkgever echter 10 miljoen euro voor de spelmaker en dat vond technisch manager John de Jong te gortig. Mogelijk is er iets aan de opstelling van Brighton veranderd.

Buitenland:

Meerdere grote Spaanse dagbladen melden op dinsdagochtend dat de transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona snel officieel wordt. Een Georginio Wijnaldum-scenario (de middenvelder koos op het laatste moment tóch voor Paris Saint-Germain) is uitgesloten. El Mundo Deportivo schrijft: “De Nederlander wacht rustig af tot het nieuws officieel bekend wordt gemaakt. Koeman heeft al geen enkele twijfel meer, terwijl Barça en het kamp-Memphis momenteel de laatste details bespreken. Beide partijen hebben alle documenten in behandeling. Mogelijk volgt het verlossende bericht nog vóór komend weekend.” Marca laat eenzelfde soort geluid horen: “Barcelona poetst de laatste hobbels weg rondom de komst van de Nederlander, die namens Oranje indruk maakte tegen Oekraïne. De club denkt trouwens niet dat er na zijn goede EK-wedstrijd nog een andere club is die de ex-PSV’er oppikt. Memphis heeft onofficieel al laten weten dat hij speler van Barça wil worden. Eigenlijk had de club hem voor het EK al willen presenteren, maar toen een akkoord uitbleef, heeft Barcelona de aanbieding verhoogd.”

Dat de toekomst van AC Milan-keeper Gianluigi Donnarumma bij Paris Saint-Germain ligt, daar twijfelt bijna niemand meer aan. Keylor Navas is echter niet zo blij met de naderende komst van de Italiaan en lijkt te willen vertrekken uit het Parc des Princes. Voetbal International schrijft op dinsdagochtend: “De naderende komst van Gianluigi Donnarumma zorgt ervoor dat Keylor Navas opnieuw op het tweede plan terecht lijkt te komen. De 34-jarige doelman uit Costa Rica moest in 2019 bij Real Madrid al plaatsmaken voor Thibaut Courtois en lijkt nu opnieuw de wijk te moeten nemen om aan spelen te blijven toekomen.” Het blad vervolgt: “Zelf hint Navas op Instagram op een vertrek bij PSG. ‘Geef je afwezigheid aan degenen die je aanwezigheid niet waarderen.’ Clubs als Juventus, AC Milan en Manchester United hebben volgens Marca interesse.”

Gaat Memphis het goed doen bij Barça?

  • Ja
  • Nee
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
11+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
17+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
8+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
65+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
48+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
117+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
208+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
702+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
244+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
50+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
94+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
114+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
232+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
208+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
136+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
211+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
238+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
458+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
29+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie