‘Nog één goede wedstrijd en dan is-ie gewoon weg’

Foto: ‘Nog één goede wedstrijd en dan is-ie gewoon weg’

In de EK-openingswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oekraïne (3-2) was Denzel Dumfries ongelóóflijk belangrijk. Presentator Jack van Gelder is flink onder de indruk geraakt van de vleugelverdediger van PSV, vertelt hij bij Humberto.

Van Gelder zegt allereerst: “Het mooie van Denzel vind ik is dat hij een ongebreidelde werklust heeft. En dat het een vechter is. Soms is hij wat onstuimig, maar tegen Oekraïne was hij bij de eerste twee doelpunten betrokken en maakte hij de derde. Fabelachtig. Dat vind ik niet alleen leuk voor hem, maar ook voor Frank de Boer. De ontlading was fenomenaal.”

De captain van PSV wordt soms een ‘blinde voetballer’ genoemd: “Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Soms heeft hij gewoon ruzie met de bal, dat wil in zijn onstuimigheid wel eens gebeuren. Maar als het vertaald wordt naar dit soort acties en dit soort momenten, dan is het alleen maar te prijzen. Nog één goede wedstrijd en dan is het jammer voor PSV. Dan is-ie gewoon weg.”

Dirk Kuyt vindt dat Dumfries wel wat eerder ontdekt had kunnen worden: “Er wordt te weinig gekeken naar de drive en de passie die hij heeft. Ik weet hoe dicht hij bij het stadion van Feyenoord heeft gewoond. De drive van die jongens wordt gewoon onderschat. De passie zorgt ervoor dat hij nog voor zijn tegenstander komt en het winnende doelpunt maakt. Dat heb je nodig om een wedstrijd te winnen.”

Sowieso een mooie transfer?

  • Ja
  • Nee
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie