TRANSFERUURTJE: Topbedrag voor Malen, opnieuw De Ligt-rumoer

Foto: TRANSFERUURTJE: Topbedrag voor Malen, opnieuw De Ligt-rumoer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens de Duitse krant BILD lijkt het er sterk op dat de toekomst van Donyell Malen in het Signal Iduna Park bij Borussia Dortmund ligt. Bij de Bundesliga-topclub moet de international van het Nederlands elftal de opvolger worden van Jadon Sancho. Manchester United heeft al een bod van 70 miljoen euro uitgebracht op de jonge Engelsman, maar dat hebben de Duitsers afgewezen. Ze willen iets meer dan 90 miljoen euro verdienen met de verkoop van hun pareltje, maar de Red Devils zijn nog lang niet afgehaakt en lijken te gaan betalen wat Dortmund wil hebben. Vervolgens wil BVB natuurlijk wél een vervanger aantrekken en dit moet dus Malen worden. Volgens BILD is Borussia Dortmund bereid om 30 miljoen euro af te tikken voor zijn doelwit. Voetbal International schrijft: “Voor PSV zou de verkoop van Malen de gewenste klapper zijn op de transfermarkt. De Brabanders wisten dat de aanvaller bij een goed bod en een mooie uitdaging niet te houden zou zijn. Het nog tot 2024 lopende contract zorgt ervoor dat PSV kan cashen.”

Zit Dirk Kuyt volgend seizoen als hoofdtrainer op de bank bij NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie? Dat is nog ver weg, maar er loopt in ieder geval een lijntje tussen de club uit Breda en de Katwijker. Maurice Steijn lijkt ontslagen te gaan worden. De krant BN/DeStem schrijft op maandag: “De oud-international was gisteren in Breda. Op uitnodiging van de vermogende NAC-sponsor Karel Vrolijk kreeg Kuyt een rondleiding in het Rat Verlegh Stadion. Ze zijn ouderwets gespot. Naar verluidt zou Kuyt zelfs gepolst zijn door Vrolijk om trainer van NAC te worden. Kuyt heeft sinds kort zijn hoogste trainersdiploma.”Vooral Lisandro Martínez wordt vaak in verband gebracht met FC Barcelona, maar ook de naam van zijn Ajax-teamgenoot en landgenoot Nicolás Tagliafico staat op het verlanglijstje van de Catalanen. Dat is wat El Mundo Deportivo vandaag schrijft. Oefenmeester Ronald Koeman wil Júnior Firpo lozen en de verwachting is dat dat wel lukt. Vervolgens is men in Catalonië van plan om een nieuwe linksback te halen en kandidaat nummer één is José Gayá. Zijn werkgever Valencia wijst echter naar de transferclausule in het contract van de vleugelverdediger ter waarde van 40 miljoen euro. El Mundo Deportivo stelt op maandag dat er daarom een alternatief in beeld kan komen: Tagliafico. Ajax wil maar 12 miljoen euro hebben voor zijn voortrekker en dat is natuurlijk véél beter te betalen.

Buitenland:

De geruchten over een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt van Juventus naar FC Barcelona zijn al zo oud als de weg naar Rome. Volgens de Engelse variant van ESPN broeit er nu echter écht wat. De Catalanen zouden hem daadwerkelijk in willen lijven. De laatste jaren heeft Barça vooral heel veel geld uitgegeven aan aanvallers, Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho bijvoorbeeld. De verdediging van de nummer drie van La Liga van het afgelopen seizoen kan echter wel een impuls gebruiken en wat dat betreft komt de naam van De Ligt dus alwéér om de hoek kijken. Volgens ESPN, dat zich beroept op informatie van de Franse bron Le 10 Sport, is Barcelona van plan om er na het Europees kampioenschap een klap op te geven. Het is alleen de vraag hoe de Catalanen Juventus willen overtuigen van een verkoop. La Gazzetta dello Sport meldt namelijk dat De Oude Dame zijn jonge verdediger absoluut niet wil verkopen. Daar komt bij dat de Italianen 85 miljoen euro betaalden (75 voor Ajax, 10 voor zaakwaarnemer Mino Raiola) voor De Ligt… en Barça heeft toch geen cent te makken?

José Mourinho is de nieuwe coach van AS Roma en de Portugees hoopt dat de Romeinen het volgend seizoen op moeten nemen tegen een Juventus zónder Cristiano Ronaldo. Met een kwinkslag zegt hij bij talkSPORT: “Hij moet Italië meteen verlaten en mij met rust laten.” Ronaldo is volgens The Special One nog steeds een superspeler: “Iedereen zegt, en dat doe ik ook: hij geen 25 meer is. Hij is 36 en maakt geen vijftig goals meer. Maar hoeveel heeft hij wel gemaakt? Het aantal is ongelooflijk. De cijfers spreken voor zichzelf.”

30 miljoen de hoofdprijs voor Malen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:58
5+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
16+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
129+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
38+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
67+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
137+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
67+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
603+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
128+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
39+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
286+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
635+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
118+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
176+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
309+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
323+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
193+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie