Veel contact Oranje-spelers en Van Dijk: “Belangrijk voor ons, ook als persoon”

Foto: Veel contact Oranje-spelers en Van Dijk: “Belangrijk voor ons, ook als persoon”

Ondanks dat Virgil van Dijk dit EK niet in actie komt is hij nog wel nauw betrokken bij de Oranje-selectie. Zo kwam hij recent op bezoek in het trainingskamp in Portugal en onderhoudt hij met de spelers veel contact.”Ik heb veel contact met Virgil gehad”, zegt Wijnaldum op de persconferentie zaterdagmiddag. “Maar dat heb ik sowieso wel. In dat opzicht is er niet veel veranderd. Hij heeft ook contact met anderen gehad. Hij zit ook in de groepsapp. Hij is nog steeds bij ons. Hij is heel belangrijk voor ons, als voetballer en als persoon. Hij probeert ons altijd te helpen. Zelfs nu hij er niet is, is hij nog steeds onze aanvoerder. Dat is iets wat zo gebleven is. Ook tijdens zijn revalidatie was hij nog betrokken bij het Nederlands elftal. Hij voerde gesprekken namens de spelersraad. In dat opzicht is er niet veel veranderd.”

Frank de Boer haakt in: “We hebben goed contact met Virgil. Hij is natuurlijk in Portugal geweest. Hij heeft daar op afstand even gedag gezegd. Hij is zeer zeker betrokken en ik weet zeker dat de jongens, en vooral deze jongen naast me, contact met hem hebben. Anderzijds zal hij denken dat hij niet heel veel meer voor ons kan doen. We zullen het zelf moeten oplossen en ik denk dat Georginio Wijnaldum die rol ook uitstekend voor ons kan invullen.”

Kan Van Dijk nog belangrijk zijn zonder te spelen?

  • Jawel hoor
  • Neuh, niet echt…
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie