‘Je laat De Boer met een gerust hart op je cavia’s passen’

Foto: ‘Je laat De Boer met een gerust hart op je cavia’s passen’

Frank de Boer krijgt nogal wat kritiek over zich heen als bondscoach van het Nederlands elftal, maar onlangs kwam Frank Lammers met een liedje over de keuzeheer, een parodie op Je veux de l’amour van Raymond van het Groenewoud. Binnen een dag (!) stond het nummer op 1 op de hitlijst.

Sjoerd Mossou borduurt hierop voort in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Het is veel leuker om De Boer – voor zolang het duurt – vrolijk te omarmen als de figuur die hij óók is. Een doodnormale jongen uit Grootebroek. Een gemakkelijk te persifleren antiheld die, ook nu nog, het liefst op de camping in Garderen zou zitten. Een bondscoach met een frons op zijn voorhoofd, maar ook een pure liefhebber, die het liefst urenlang balletjes op doel staat te rammen.”

De journalist gaat verder: “Voor iemand over wie zoveel gezanikt wordt, is Frank de Boer bovendien een ongelooflijk aardige en aanraakbare kerel. Je zou hem met een gerust hart op je cavia’s kunnen laten passen. Als je Frank belt of hij morgen even meehelpt met verhuizen, staat hij gisteren op de stoep. Je wint er geen EK mee, dat begrijp ik ook allemaal wel. Als Oranje faalt in deze poule vol onderdeurtjes, gaat zijn kop er genadeloos af, ook op deze plek in de krant, want dan had hij maar geen bondscoach moeten worden.”

Toch roept hij op tot een klein beetje positivisme: “Maar na al die bijtende bitterheid komt het nummer Frank de Boer als geroepen. Nederland wordt een leuker land als we ook een beetje een zwak durven te hebben voor deze bondscoach, al is het maar voor een paar weken.”

Zou jij De Boer op je cavia’s laten passen?

  • Ja, dat kan-ie wel
  • Nee, dat ook niet
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie