‘Frank de Boer maakt megablunder op EK’

Foto: ‘Frank de Boer maakt megablunder op EK’

Bondscoach Frank de Boer heeft nog één training te gaan in aanloop naar de eerste groepswedstrijd op het EK. Volgens Wim Kieft dreigt de trainer een grote fout te maken bij het samenstellen van de basisploeg.

Kieft is als oud-spits best enthousiast over Wout Weghorst. Zijn beweeglijkheid en karakter kunnen de voetbalanalist wel bekoren, net zoals diens scorend vermogen. “Dit alles neemt niet weg dat Donyell Malen voor mij een betere spits is voor het Nederlands elftal dan Weghorst. Zoals ik ook vind dat een 4-3-3-systeem beter is voor Oranje dan het 5-3-2 waar bondscoach Frank de Boer voor kiest”, stelt Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

Daar voegt Kieft aan toe: “Zeker in de groepsfase waarin Nederland drie thuiswedstrijden speelt en het spel moet maken tegen mindere tegenstanders als Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Dan heb je meer kans met 4-3-3 en dat is gemakkelijk in te vullen met Depay, Malen en Steven Berghuis in de voorhoede. Die laatste twee zijn in vorm en lijken toch buiten de boot te vallen. Tijdens hun invalbeurten lopen ze zichzelf enigszins voorbij, maar Malen en Berghuis zullen zich erop moeten instellen dat ze de boel moeten redden als het niet loopt met 5-3-2. En dat gaat gebeuren.”

Kieft denkt dat De Boer gewoon voor 5-3-2 kiest. “Wat trouwens de zegening heeft van Louis van Gaal. Hij is de vertrouwensman van de bondscoach, sprak zijn fiat uit en gaf daarvoor zelfs een uitgebreid interview. Ik vrees echter dat De Boer het tijdens het EK op dezelfde manier moet repareren als Van Gaal tijdens het WK 2014, toen het ook regelmatig fout dreigde te gaan.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
475+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie