5 Europese topspitsen die gaan strijden om de EK topscorerstitel

Foto: 5 Europese topspitsen die gaan strijden om de EK topscorerstitel

Het EK gaat dan eindelijk beginnen en dat betekent dat iemand zich weer mag klaarmaken om de titel als goaltjesdief te veroveren. Er zijn dit jaar best wel wat mogelijke kandidaten om die titel te claimen. Wij zetten de vijf Europese topspitsen die gaan strijden om de EK topscorerstitel voor je op een rijtje.


Kylian Mbappé


Uiteraard trappen we deze lijst af met Kylian Mbappé. De jonge hond van Frankrijk heeft zich in de afgelopen jaren tot één van de beste voetballers op wereldniveau gekroond en dat heeft ook zeker met zijn rendement te maken. Met 27 doelpunten in 31 wedstrijden weet Mbappé bijna iedere wedstrijd het net te raken. Tel daarbij nog zeven assists op en het is duidelijk dat de 22-jarige centrumspits klaar is om deze zomer de topscorerstitel te pakken.


Met zijn duivelse snelheid en geweldige techniek is de spits van Frankrijk een gevaar voor iedere verdediging. Dat de Franse selectie ook nog eens van de bovenste plank is, helpt de spits uiteraard ook mee. Hij zal vaak genoeg de kans krijgen om zijn stempel te drukken op het toernooi. De grootste valkuil is dat de Fransen in de moeilijkste poule zitten. Mocht Frankrijk verrassend stranden in de poulefase lijkt het onmogelijk dat Mbappé de titel pakt als goaltjesdief.


Harry Kane


Uiteraard verwachten we ook dat de topspits van Engeland flink wat goaltjes mee gaat prikken tijdens het EK dit jaar. Bij Tottenham Hotspurs wist de centrumspits dit seizoen in 35 wedstrijden maar liefst 23 keer tot scoren te komen. Ook was Kane verantwoordelijk voor 14 assists en dat zijn statistieken die zeker niet misselijk zijn.


De vraag is alleen of Kane zonder zijn beste maatje Heung-min Son nog steeds zo vaak het net weet te vinden. De selectie van Engeland zit goed vol met namen die de assists kunnen verzorgen voor Kane, dus eigenlijk zouden we niet eens moeten twijfelen. Toch zijn die twijfels niet onterecht door de magere uitslagen in de voorbereiding op het EK.




Romelu Lukaku


Van Engeland schakelen we over naar de andere kant van de Noordzee. Niet naar Nederland, maar naar België, want daar is ook Romelu Lukaku klaarstaat om aan de lopende band goals te maken. Samen met een fantastisch elftal hebben de Rode Duivels een goede kans om het toernooi te winnen, mits Lukaku op dreef is natuurlijk.


Met Kevin de Bruyne mag wel verwacht worden dat kansen op maat gecreëerd worden, waarna het voor Lukaku alleen nog een kwestie van afronden is. Laat dat nou precies zijn wat Lukaku afgelopen seizoen voor Internazionale gedaan heeft. Met 24 goals en 10 assists op zijn naam in de Serie A heeft hij een prachtig seizoen gedraaid. Om dat te bekronen door op het EK ook nog eens topscorer te worden zou het seizoen voor Lukaku helemaal afmaken natuurlijk.




Cristiano Ronaldo


Cristiano Ronaldo heeft met Portugal in het verleden vaak genoeg pech gehad, maar dat lijkt deze zomer eindelijk een keer niet zo te zijn. Portugal heeft dit EK één van de betere selecties van de deelnemers. Deze keer kan de selectie meekomen met het niveau van Ronaldo, wat betekent dat de Portugees dit jaar wel eens topscorer kan worden.


Bij Juventus wist Ronaldo dit seizoen in 33 wedstrijden ook te voorzien van 29 goals, terwijl twee assists de statistieken afmaken. Toch heeft ook Ronaldo de pech dat hij met zijn land in een gruwelijk moeilijke pot zit. Als Portugal niet door de poule komt, zien we ook de kansen voor Ronaldo klein om topscorer te worden, al verwachten we dat Portugal het wel redt en dat Hongarije niet weet te stunten.


Memphis Depay


Als laatste hebben we natuurlijk ook nog een speler van het Nederlands elftal die we mee moeten nemen in deze lijst met potentiële topscorers van het EK. Daarvoor kiezen we Memphis Depay, de spits die deze zomer uit Lyon is vertrokken. In Frankrijk was hij erg belangrijk voor zijn club afgelopen seizoen met 20 goals en 12 assists en daarom is hij toch een redelijk dark horse kandidaat voor deze lijst.


Het Nederlands elftal heeft namelijk best wel wat potentie, al is het nog maar de vraag of het team onder Frank de Boer daadwerkelijk goed uit de verf komt. Als dit wel zo is, kan Oranje het maar zo ver schoppen en lijkt Memphis de persoon te zijn die ons het EK door schopt. Dan kan hij maar zo de titel als topscorer in ontvangst nemen natuurlijk.

Welke topspits pakt de EK topscorerstitel?

  • Kylian Mbappé
  • Harry Kane
  • Romelu Lukaku
  • Cristiano Ronaldo
  • Memphis Depay
  • Anders
122+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
52+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
18+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
52+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
569+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
323+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
361+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
349+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
646+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
266+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
407+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1511+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie