Koeman legde druk op schouders Frenkie de Jong

Foto: Koeman legde druk op schouders Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is niet ontevreden met zijn seizoen op individueel gebied, maar collectief gezien was het voor FC Barcelona natuurlijk een uiterst matig jaar. Vooral in de slotweken gaf Barça, en ook De Jong zelf, niet thuis. 

“Die wedstrijd thuis tegen Granada, waarin we voor het eerst bovenaan konden komen, hadden we moeten winnen. Daarvóór hadden we een goede fase. Pas na die 3-3 tegen Levante voelde je het een beetje uitdoven. Maar dat was denk ik vooral mentaal, omdat je voelde dat het niet meer ging lukken”, erkent De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hij geeft zichzelf een nipte voldoende. “Ik denk dat ik persoonlijk meer heb laten zien dan in het seizoen hiervoor. Maar we zijn geen kampioen geworden, zijn ook vroeg uitgeschakeld in de Champions League. In dat opzicht is het geen goed seizoen geweest, ondanks dat we wel de beker hebben gewonnen. Bij een club als Barcelona wil je toch meer. Het was niet goed genoeg.”

Over trainer Ronald Koeman zegt hij: “Hij gaf me veel vertrouwen, maar legde me ook meer druk op. Ik vond dat prettig.” Zijn landgenoot zet hem nu vaker vlakker voor de verdediging. “Als rechtshalf sta je wat hoger op het veld, dan wordt er ook wat meer van je verwacht als het gaat om beslissende acties. Ik denk ook wel dat ik mijn beste wedstrijden heb gespeeld in die rol.”

“Het liefst speel ik sowieso op het middenveld, of dat nou rechtshalf is of controlerend. Zolang ik maar mijn vrijheid heb. Ik zou niet als een nummer 10 willen spelen die steeds moet wachten tot hij de bal krijgt, ik wil betrokken zijn in het spel”, aldus De Jong tot slot.

Barca is beter af zonder Koeman

  • Eens
  • Oneens
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie