Feyenoord vreest voor nieuw Berghuis-scenario

Foto: Feyenoord vreest voor nieuw Berghuis-scenario

Feyenoord staat voor een hete transferzomer. De Rotterdammers weten dat er een aantal sleutelspelers in de belangstelling staan. Voor Marcos Senesi kan dat nog wel eens een hoofdpijndossier opleveren voor Arne Slot en Frank Arnesen. Voor de Argentijnse verdediger dreigt een nieuw Berghuis-scenario te ontstaan voor de Rotterdammers. 

De transferperikelen rondom Feyenoord zijn na het laatste fluitsignaal in de Eredivisie alleen maar toegenomen. Steven Berghuis probeert op het EK een droomtransfer naar een Champions League-club af te dwingen, Orkan Kökçü staat in de belangstelling van verschillende subtoppers uit Europese topcompetities. Een transfer van verdediger Marcos Senesi is deze week echter een heel stuk groter geworden, nadat Feyenoord Transfermakt wist te melden dat de Argentijnse verdediger volgens technisch directeur Arnesen “onhoudbaar” is geworden voor de Rotterdammers. Dat heeft echter niets te maken met het feit dat de Argentijnse verdediger blij is in de Rotterdamse defensie. 

Feyenoord en Marcos Senesi 

Senesi werd in 2019 door Feyenoord voor ruim zeven miljoen euro overgenomen van San Lorenzo. Na een valse start in De Kuip, waar Senesi tijdens zijn debuutwedstrijd opzichtig de fout in ging met een tegendoelpunt als gevolg, maakte de linkspoot die start vooral in het tweede gedeelte van het seizoen goed. De Argentijn veroverde de harten van de Feyenoord-fans en maakte op hetzelfde moment ook indruk op scouts van buitenlandse clubs. 


Feyenoord-fans kenden vorige zomer een stressvolle tijd. Bijna dagelijks verscheen de naam van Senesi in Italiaanse media, met Napoli als belangrijkste bestemming. De Italianen zagen in Senesi de ideale opvolger van de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly, maar ondanks geruchten van een overgang naar Manchester City bleef de 29-jarige verdediger in Napels en zag Senesi daarmee zijn kans op een transfer naar de subtop van de Serie A als regen voor de zon verdwijnen. 

In zijn tweede seizoen zette Senesi zijn stijgende lijn die hij in zijn eerste jaar inzette ‘gewoon’ door. De Argentijnse verdediger was voor Advocaat in zijn laatste seizoen een onbetwiste basisspeler. De Argentijnse linkspoot speelde afgelopen seizoen 41 wedstrijden in alle competities voor de Rotterdammers en maakte in die duels drie doelpunten en drie assists. Daarmee dwong de verdediger nog geen plek in de selectie van Argentinië af, maar heeft hij zich wel opnieuw in de belangstelling gespeeld van ploegen in grote competities. 

Mogelijkheden Senesi

Het mag geen verrassing zijn dat Napoli de kunsten van Senesi, die ook over een Italiaans paspoort beschikt, nog niet is vergeten. De Italiaanse subtopper hoopt met Senesi in de gelederen een aanval te kunnen doen op de gevestigde orde in Italië, iets wat onder Gennaro Gattuso niet lukte. De voormalig middenvelder van AC Milan en de Italiaanse nationale ploeg moest aan het einde van het seizoen vertrekken bij Napoli en werd opgevolgd door Luciano Spalletti en daarmee verdween de interesse van de ploeg uit Napels dus niet. 


Napoli heeft echter geduchte concurrentie. In de loop van het vorige seizoen werd de naam van Senesi gelinkt aan Real Madrid als opvolger voor Sergio Ramos, maar verder dan geruchten kwam die interesse niet. In Italië heeft Senesi echter wel een nieuwe optie erbij gekregen ten opzichte van vorig seizoen: AC Milan zou zich inmiddels gemeld hebben bij Feyenoord. Volgens Feyenoord Transfermarkt is het echter Napoli dat op dit moment in onderhandeling is met Feyenoord. 

Die onderhandelingen hebben een vrije grote kans op slagen. Dat heeft niets te maken met de sportieve prestaties van Senesi, maar wel met de contractsituatie van de Argentijnse verdediger. Senesi stapte vorig seizoen over en tekende destijds een vierjarig contract in De Kuip (tot 2023, red.). De Argentijnse verdediger nam in de loop van het vorige seizoen aan de onderhandelingstafel plaats met Feyenoord, maar kwam er niet uit over een nieuwe verbintenis. Feyenoord deed de Argentijn een verbeterde aanbieding, maar het salaris dat Senesi graag wilde, was onmogelijk te bolwerken voor de Rotterdammers. Daardoor liggen de onderhandelingen op dit moment stil. Daardoor begint Senesi onhoudbaar te worden voor de Rotterdammers. 

Berghuis-scenario

Daardoor hangt er een scenario boven De Kuip waar de Rotterdammers op dit moment mee dealen met Berghuis. De aanvoerder van de Rotterdammers heeft al uitgesproken om graag een stap te willen maken, heeft nog maar een eenjarig contract en mag voor een klein gedeelte van zijn transferwaarde (12 miljoen euro marktwaarde, vier miljoen euro clausule voor buitenlandse clubs, red.) vertrekken uit De Kuip. Die vier miljoen euro lijkt het de maximale prijs voor Feyenoord, terwijl het een aantal jaar geleden dik zeven miljoen euro betaalde aan Watford om Berghuis naar De Kuip te halen. 


Met andere woorden: een speler voor een miljoenensom halen en hem later doorverkopen voor een lager bedrag is niet langer mogelijk voor Feyenoord. De club betaalde al ruim zeven miljoen euro om Senesi over te nemen van San Lorenzo en zal dus minimaal een dergelijk bedrag willen ontvangen bij de verkoop van Senesi. In een eerder stadium (vorige transferzomer, red.) werden er nog transfersommen van dertig miljoen euro genoemd. 

Op het moment dat Senesi zoals nu een tweejarig contract heeft (met een marktwaarde van 19 miljoen euro, red.) is een prijs tussen de 20 en de 30 miljoen euro nog niet eens zo onrealistisch. Het feit dat Senesi ‘maar’ twee halve seizoenen de Europa League speelde en dat hij nog steeds wacht op zijn eerste uitverkiezing van het Argentijnse elftal, zorgen er wel voor dat clubs niet de absolute hoofdprijs zullen betalen voor de verdediger. Aangezien de club geld móét verdienen op de transfermarkt, zal Feyenoord de afweging maken of het deze of volgende zomer het ideale moment is om afscheid te nemen. Dat lijkt dus, gezien de contractsituatie van de Argentijnse verdediger, deze zomer te worden.

Wat is een goede prijs voor Senesi?

  • Tussen de 10 – 15 miljoen
  • Tussen de 15 – 20 miljoen
  • Tussen de 20 – 25 miljoen
  • Tussen 25 – 30 miljoen
  • Meer dan 30 miljoen
1176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie