Slot weet wat spelers willen: “Bij Feyenoord niet anders”

Foto: Slot weet wat spelers willen: “Bij Feyenoord niet anders”

Arne Slot hoopt dat hij het spel dat hij eerder liet zijn bij Cambuur en AZ ook bij Feyenoord tentoon kan stellen. De trainer hoopt dat hij bij de Rotterdammers te tijd krijgt om zijn aanvallende filosofie erin te slijpen, zegt de aankomende Feyenoord-trainer in Feyenoord Magazine. 

Dat Slot zich bij meerdere clubs bewees als aanvallende coach, heeft volgens hem de doorslag gegeven in het keuzeproces van Feyenoord. “Arnesen wist dat ik niet alleen AZ op deze manier liet spelen, maar daarvóór ook Cambuur. In mijn beleving moet je een trainer halen om het voetbal waar hij voor staat, en niet alleen om de resultaten die hij heeft behaald. Als trainer heb je veel invloed op de manier waarop je team speelt, maar qua resultaten ben je voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteiten van je spelers.”

Slot weet echter wel dat zo’n speelstijl niet één, twee, drie op de plank ligt. “Loop waar ter wereld een kleedkamer binnen en vraag een willekeurige speler of hij graag de bal wil hebben of graag wil inzakken. Iedere speler zal dan hetzelfde antwoord geven, namelijk dat hij wil aanvallen. Dat zal bij Feyenoord niet anders zijn. Dat betekent wél dat spelers veel meer moeten gaan lopen dan afgelopen seizoen.”

De trainer weet ook waar de grootste uitdaging ligt. “Ik weet hoeveel mijn spelers bij AZ liepen per wedstrijd en hoeveel de spelers van Feyenoord liepen: daar ligt een stevige uitdaging. Als we de bal hebben, wil iedereen wel een goal maken, maar aanvallend voetbal is voor mij vooral: wat doe je als je de bal níét hebt. Dan moeten we gaan jagen. In mijn beleving is er één club in Nederland waar de uitdaging om hetzelfde te laten zien als bij SC Cambuur en AZ het allergrootst is en die ligt bij Feyenoord.”

Slot gaat het maken bij Feyenoord

  • Ja, denk het wel
  • Nee, denk het niet
  • Ligt aan de transfermarkt
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie