TRANSFERUURTJE: Schandalig Ajax-bod, Berghuis wacht

Foto: TRANSFERUURTJE: Schandalig Ajax-bod, Berghuis wacht

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Iedereen weet inmiddels wel dat André Onana de Johan Cruijff ArenA van Ajax gaat verlaten. Het Engelse Arsenal is er al lang en breed uit met de Kameroener over een meerjarige verbintenis, maar de Gunners spelen ‘hard ball’ in de onderhandelingen met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Gisteren meldden de Engelse media dat de Londenaren een officieel bod uitgebracht hadden op hun doelwit en vandaag wordt daar iets meer over bekend: Arsenal zou… 2 miljoen euro hebben geboden voor de diensten van Onana. Onlangs diende de beroepszaak van de Kameroener tegen zijn dopingschorsing bij het sporttribunaal CAS en momenteel zijn de partijen afwachtende van de uitspraak. Wordt er vastgehouden aan de straf (twaalf maanden schorsing), dan heeft Ajax geen poot om op te staan in de onderhandelingen met de Gunners. Wordt de schorsing van Onana teruggebracht, dan is de verwachting dat Arsenal wat meer moet betalen voor de goalie: naar verluidt ongeveer 10 miljoen euro. De marktwaarde van de Ajacied wordt echter geschat op 30 miljoen euro.

Georginio Wijnaldum heeft zijn transfer naar Paris Saint-Germain te pakken, waardoor hij zich vanaf nu volledig op het Europees kampioenschap kan focussen. Oranje-international Steven Berghuis deed dat al, want hij heeft alle transferbeslommeringen geparkeerd. Voor slechts 4 miljoen euro kan hij Feyenoord verlaten en daarom ligt de vleugelspits ontzettend goed in de markt. Een langer verblijf in De Kuip is echter niet helemaal uitgesloten… In De Telegraaf vertelt Berghuis: “De besprekingen met Feyenoord over een nieuw contract staan on hold en ik heb gezegd dat ik me op het EK wil richten. Daar hebben de club en ik ook een heel eerlijke en open communicatie over. Er zijn al best wel veel clubs geweest, waarvoor ik Feyenoord niet ga verlaten. De rest heb ik tot na het EK geparkeerd.”

Buitenland:

Het is wat stiller geworden rond de toekomst van Erling Haaland, maar dat betekent niet dat er niets meer speelt. Volgens The Times is Chelsea alleszins concreet in de markt voor de Noorse Golden Boy van Borussia Dortmund. De Blues hebben nog geen officieel bod uitgebracht op de superspits, maar gaan dat vermoedelijk wel doen. Dortmund vraagt liefst 175 miljoen euro voor Haaland en dat is een gigantisch bedrag, maar Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft grote plannen. Oefenmeester Thomas Tuchel kan na de winst van de Champions League niet meer stuk in Londen en de Duitster heeft om een topspits gevraagd. Het is de Russische miljardair er alles aan gelegen om de Duitse succescoach te geven wat hij wil. Harry Kane wil echter naar Manchester City transfereren en Romelu Lukaku voelt zich als een vis in het water bij Internazionale. Chelsea richt zijn vizier dus enkel en alleen op Haaland.

Wie FC Barcelona vorig seizoen zag voetballen weet: voor de Catalanen zou het slim zijn om een keer de portemonnee te trekken voor een goede verdediger. Voorzitter Joan Laporta van de grootmacht is echter héél iets anders van plan. Barça heeft zich al verzekerd van de diensten van de transfervrije Sergio Agüero, die Manchester City achter zich heeft gelaten en zijn handtekening heeft gezet onder een contract in het Camp Nou-stadion. En het is een publiek geheim dat ook Memphis Depay een verbintenis gaat ondertekenen bij de Catalanen. 


Voetbal International schijft echter: “Barcelona zet volgens Sport nog altijd in op de komst van een jonge topspits. Met Sergio Agüero is de eerste aanvallende versterking al binnen en mogelijk komt Memphis Depay daar nog bij, maar de Catalanen hopen daar later deze zomer nog Erling Haaland of Lautaro Martínez aan toe te voegen. De twintigjarige Noor geldt nog altijd als droomversterking, maar zijn komst lijkt door de houding van Borussia Dortmund lastig realiseerbaar.” Het blad vervolgt: “De 23-jarige Martínez zou daarentegen al voor 80 miljoen euro over te nemen zijn van Inter. Barça zal wel eerst spelers moeten verkopen. Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann worden gezien als de twee belangrijkste kandidaten om geld in het laatje te brengen.”

Gaat Haaland transfereren?

  • Ja
  • Nee
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:47
5+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
2+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
39+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
50+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
16+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
113+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
84+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
192+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
301+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
948+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
305+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
65+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
106+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
118+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
356+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
225+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
154+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
218+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
261+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
540+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie