5 toptalenten om tijdens het EK op te letten

Foto: 5 toptalenten om tijdens het EK op te letten

Over een paar dagen begint dan eindelijk het EK voetbal, een toernooi waarop dit jaar veel jong talent te bewonderen is. Wij namen de selecties van alle deelnemende landen door en hebben vijf spelers uitgekozen waar dit EK extra op gelet kan worden. Deze vijf toptalenten, die allemaal 21 jaar of jonger zijn, krijgen tijdens het EK de kans om zich nog even extra te laten zien aan de hele wereld.



Alexander Isak



In Nederland kennen we Alexander Isak van zijn periode bij Willem II, waar hij in een half seizoen dertien keer wist te scoren in zestien competitieduels. Het 21-jarige Zweedse talent heeft zich ook na zijn vertrek uit Tilburg stormachtig ontwikkeld en scoorde het afgelopen seizoen 17 doelpunten in LaLiga voor zijn club Real Sociedad.



In een groep met Spanje, Slowakije en Polen, moeten de goals van Isak er voor zorgen dat Zweden een plekje bemachtigd in de achtste finales. De druk op het talent, die de grote schoenen van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic moet vullen, is enorm. Maar als Isak zich op het EK kan laten zien dan is de kans aanwezig dat hij een transfer gaat maken naar een Europese topclub. Hoe dan ook, Alexander Isak is echt een speler om dit EK goed in de gaten te houden.



Pedri



De Spanjaard Pedri is met 18 jaar de jongste speler uit deze lijst. Op zijn eerste internationale toernooi wil de middenvelder indruk gaan maken, maar hij heeft in de Spaanse selectie wel veel concurrentie op het middenveld. Toch is de kans aanwezig dat Pedri, die dit seizoen voor FC Barcelona 37 van de 38 competitieduels in actie kwam, minuten gaat maken op het toernooi.







De Spanjaard is behendig aan de bal en kan goed passen, maar moet nog werken aan zijn scorend vermogen en fysiek nog wat sterker worden. De ervaring die het toptalent gaat opdoen op het EK gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat Pedri volgend jaar bij Barcelona nog meer kan laten zien dat het afgelopen seizoen. Zowel FC Barcelona als de Spaanse nationale selectie gaan nog vele jaren plezier beleven aan dit wonderkind. Spanje neemt het tijdens het EK onder andere op tegen het Zweden van de hiervoor genoemde Alexander Isak.



Phil Foden



De Engelse Phil Foden heeft zich dit jaar bewezen, zowel in de Premier League als in de Champions League. De 21-jarige middenvelder van Manchester City speelt, net als alle andere talenten uit deze lijst, zijn eerste Internationale eindtoernooi en zal met een sterke Engelse selectie mee willen doen om de eindzege. Het Britse team bestaat uit meer jonge talenten, waaronder Bukayo Saka van Arsenal en Declan Rice van West Ham, maar Foden steekt er qua talent toch nog net wat bovenuit. 



Foden speelde dit jaar 29 competitiewedstrijden voor Manchester City, waarin hij negen keer scoorde en vijf assists gaf. In de Champions League maakte Foden het afgelopen seizoen drie doelpunten en hij gaf dat toernooi ook drie assists. Op het EK kan de Engelsman aan heel Europa laten zien waarom hij misschien wel het grootste talent is van de hele wereld. Met Tsjechië, Schotland en Kroatië als tegenstanders, is Engeland favoriet om in ieder geval de achtste finales te bereiken.




Jérémy Doku



Dit 19-jarige Belgische talent is een echte baltovenaar. Jérémy Doku speelt in de Ligue 1 voor Stade Rennes en kwam dit jaar in 30 competitiewedstrijden in actie voor die club. Aangezien de Belgische selectie veel goede aanvallers meeneemt naar het EK, is het nog wel even afwachten hoeveel minuten de kleine rechtsbuiten daadwerkelijk gaat maken op het toernooi. 



Maar als Doku gaat spelen op het EK, dan is het zeker een speler om op te letten. Hij is razendsnel en is door zijn trucjes en behendigheid een lust om naar te kijken. Doku moet nog wel aan zijn effectiviteit werken, want hij scoorde dit jaar maar twee doelpunten in de competitie en gaf drie assists.

Owen Wijndal



De lijst is natuurlijk niet compleet zonder een Nederlands talent. Owen Wijndal is een speler die veel minuten zal gaan maken op het EK. De 21-jarige linksback van AZ is klaar voor een volgende stap in zijn carrière en zal zich in de schijnwerpers willen spelen tijdens het EK. Wijndal is een back die veel mee opkomt en hij heeft een goede voorzet in huis. Hij gaf dit seizoen zes assists in de Eredivisie. 







In het 5-3-2 systeem van coach Frank de Boer is Wijndal niet alleen een linksback, maar ook een soort linksbuiten. Dat systeem past goed bij de back, die aanvallend nog sterker is dan verdedigend. Wijndal heeft concurrentie van Patrick van Aanholt op de linksbackpositie, maar de speler van AZ lijkt de eerste keus te worden op het EK. Nederland is de favoriet in een poule met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Wie is het grootste talent om in de gaten te houden?

  • Alexander Isak
  • Pedri
  • Phil Foden
  • Jérémy Doku
  • Owen Wijndal
376+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:02
0+
Bizarre anekdote Jans na bekerfinale 2014: ‘Iedereen in paniek’
13:49
0+
Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte
13:34
33+
Talpa onthult: deze twee heren vervangen Johan Derksen
13:21
36+
Derksen schrikt van uiterlijk Hélène: “Wat is er met haar aan de hand?”
13:04
43+
VI-mannen wijzen naar ‘de grote dildo’ na sneer Mark Rutte
12:47
158+
Robin van Persie naar andere Eredivisie-club dan Heerenveen?
12:32
107+
Kieft hekelt ‘slijmerig gedrag’ Kuijt en Janssen
12:17
278+
Fans Twente woest na Ajax-uit: ‘Dit nog nooit meegemaakt’
12:00
194+
De (te) hoge talentenlat van PSV
11:45
153+
‘Assistenten Ajax en Feyenoord in beeld bij Almere City’
11:30
49+
Van der Gijp stipt pijnpunt Twente-talent aan: “Vind hem niet verkeerd”
11:15
922+
Verrassende Ajax-terugkeer voor Van der Sar?
10:59
72+
Oud-PSV’er Madueke berispt na ‘penaltyschandaal’
10:46
1363+
’20 miljoen-klap voor Feyenoord’
10:29
2904+
‘Vandaag Inside-tweetal op non-actief’
10:10
176+
PSV-seinen op groen voor uitbreiden stadion
10:00
76+
Wie wint de Champions League? | Vraag van Aad
09:57
83+
Van Basten pareert kritiek Van der Vaart over ‘grootheid’
09:41
129+
Derksen doet Hélène Hendriks-onthulling: “Heel raar”
09:24
227+
Strijdbare Forbs: “Als ik bij Jong Ajax moet spelen, dan…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie