Oekraïne slijpt Oranje-messen door Frank de Boer

Foto: Oekraïne slijpt Oranje-messen door Frank de Boer

Het wil nog weleens voorkomen dat trainers een A4’tje met uitspraken van de tegenstander ophangen in de kleedkamer, om hun team extra te motiveren. En vermoedelijk is dat precies wat bondscoach Andriy Shevchenko gaat doen voor de EK-openingswedstrijd van ‘zijn’ Oekraïne tegen het Nederlands elftal. 

Eind mei deed Frank de Boer, de keuzeheer van Oranje, namelijk een voorspelling: het duel van Nederland met de Oekraïners zou eindigen in een 3-1 overwinning voor zijn mannen. Afgelopen maandag, na de 4-0 winstpartij van Oekraïne op Cyprus in een oefenwedstrijd, reageerde Shevchenko: “Ik reageer kalm op zulke uitspraken. De Boer weet blijkbaar iets wat ik niet weet. Wíj behandelen al onze tegenstanders met respect.” Het is dus wel duidelijk dat de Oekraïners ultiem gemotiveerd en met het mes tussen de tanden aan de aftrap van de clash in de Johan Cruijff ArenA zullen verschijnen. 

In ons land heerst intussen behoorlijk veel negativiteit over het Nederlands elftal; moeten we ons voorbereiden op een sof? Gaat het in de eerste wedstrijd meteen verkeerd? Dat zou een flinke Oranje-kater veroorzaken, behalve dan misschien voor diegenen die dat voorspellen bij TOTO. Daar heeft een winstpartij van Oekraïne namelijk een quotering van liefst 5,70 gekregen en de quotering van een gelijkspel is met 3,55 óók behoorlijk interessant. Vooral op een remise inzetten lijkt een slimme zet. 

Denk jij de uitslag van Nederland-Oekraïne te kunnen voorspellen, maak dan een account bij TOTO aan en maak kans op een uniek TOTO-trainingspak en een Free Bet t.w.v. 50 euro! Dan loop jij er deze zomer in stijl bij!

Oranje gaf in zijn oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Schotland (2-2) en Georgië (3-0) behoorlijk veel kansen weg, maar Oekraïne heeft in de regel alle moeite van de wereld om te scoren. Het oefenresultaat tegen Cyprus (4-0 dus) geeft een vertekend beeld, aangezien men in eigen land afvraagt wie de doelpunten precies moet gaan maken. In het algemeen lijkt Oekraïne namelijk meer op Shevchenko in zijn Chelsea-tijd (48 Premier League-wedstrijden, 9 goals) dan in zijn tijd bij AC Milan (208 Serie A-duels, 127 doelpunten). 

Oekraïne moet het van zijn verdediging hebben, en het ‘nieuwe’ 5-3-2-systeem van Oranje kunnen we óók al niet ontzettend aanvallend noemen. Wie bij TOTO inzet op een 0-0 gelijkspel, zou dus zomaar eens spekkoper kunnen worden. De quotering van 7,35 liegt er in ieder geval niet om. 

Maar misschien verrast het Nederlands elftal ons wel. De oefenwedstrijden voor het WK 2014 waren immers ook niet je van het: een 1-1 gelijkspel tegen Ecuador en twee nipte overwinningen: 1-0 tegen Ghana en 2-0 tegen Wales. Wat er vervolgens op het wereldkampioenschap in Brazilië gebeurde, staat iedereen in ons land nog helder voor de geest: Spanje werd in El Salvador met 5-1 van de mat geveegd. 

Voorwaarde voor een mooie overwinning is in ieder geval dat Memphis Depay het in de ArenA op zijn heupen krijgt. De deze zomer transfervrije spits (zijn toekomst ligt waarschijnlijk bij FC Barcelona) was tegen de Schotten goed voor twee doelpunten, waar hij tegen de Georgiërs één goal maakte en een assist gaf. Een treffer van Memphis tegen Oekraïne is bij TOTO goed voor een quotering van 2,64, waar een goal van zijn nieuwe aanvalskompaan Wout Weghorst nét iets minder oplevert: 3,00. In De Grolsch Veste (tegen Georgië) hieven de 7500 aanwezige Oranje-fans luidkeels ‘Woutje Weghorst, Woutje Weghorst’ aan en wij sluiten niet uit dat dat in de Johan Cruijff ArenA óók gebeurt! 

Alle quoteringen zijn actueel op het moment van publiceren. Check voor de meest actuele quoteringen TOTO.nl.

Wie gaat er winnen?

  • Nederland
  • Oekraïne
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie