‘Groot Oranje-probleem dóór Frank de Boer’

Foto: ‘Groot Oranje-probleem dóór Frank de Boer’

Bondscoach Frank de Boer heeft nog een week te gaan in aanloop naar de EK-start. Volgens Oranje-watcher Mike Verweij moet de oefenmeester oppassen voor een knal binnen zijn selectie.

De journalist van De Telegraaf schrijft zondagavond: “De Boer, die de afgelopen week op het trainingsveld in Portugal minutenlange gesprekken voerde met zijn bepalende krachten, moet er voor waken zijn selectie niet definitief te verliezen. De 112-voudig international is in zijn professionele leven nu eenmaal geen mensenmens, legt de lat voor zijn spelers net zo hoog als hij voor zichzelf deed en neemt daarmee een risico. Met rechtlijnigheid is op zich niets mis. Tenzij je in één rechte lijn (lees: een haperend 5-3-2-systeem) op de afgrond afkoerst.”

Verweij vervolgt: “In Enschede gaf De Boer met zijn opstelling en keuzes voor de reserves wederom een inkijkje in zijn persoonlijkheid, die mede is gevormd door zijn topsportverleden. In plaats van een aai over hun bol vanwege respectievelijk de geringe speeltijd bij Manchester United en het missen van het jeugd-EK, liet hij Donny van de Beek en Cody Gakpo op de tribune plaatsnemen. Het zal het zelfvertrouwen van het tweetal niet ten goede komen en is ook niet handig. Met hun tribuneplek maakt De Boer twee controversiële keuzes bij de totstandkoming van zijn definitieve EK-selectie opnieuw voer voor discussie.”

Oranje won zondag met 3-0 van Georgië. Een goede EK-start is echter cruciaal om de geloofwaardigheid van De Boer intact te houden, zo lijkt het.

Gaat dit averij opleveren?

  • Ja
  • Nee
1018+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie