TRANSFERUURTJE: Game-over voor Koeman, Ajax spekkoper

Foto: TRANSFERUURTJE: Game-over voor Koeman, Ajax spekkoper

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax lijkt de strijd om Kamaldeen Sulemana (FC Nordsjaelland) te gaan winnen en dat heeft álles te maken met een aankomende transfer van bijna 100 miljoen euro. Jadon Sancho is vermoedelijk hard op weg naar Manchester United. Een jaartje geleden wilden de Red Devils de Engelse vleugelspits van Borussia Dortmund al inlijven, maar toen wilde zijn werkgever hem niet laten gaan. De situatie van de international van The Three Lions steekt nu anders in elkaar, want zijn Duitse broodheer lijkt nu wél happig om een megabod te accepteren. Journalist Fabrizio Romano, die bekendstaat als zijnde behoorlijk betrouwbaar, meldt dat United al met Sancho onderhandelt over een meerjarige verbintenis (tot medio 2026). Vermoedelijk komen de beide partijen er wel uit, waarna de Premier League-grootmacht bijna 100 miljoen euro moet aftikken voor zijn doelwit (90 à 95 miljoen euro). Haalt United Sancho, dan is het niet waarschijnlijk dat de Red Devils ook de portemonnee trekken voor de bovengenoemde Sulemana. Het lijkt er dus sterk op dat de toekomst van de Ghanees, die zo’n 15 miljoen euro kost, in de Johan Cruijff ArenA ligt.

Tottenham Hotspur probeerde het bij Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) én Antonio Conte (clubloos), maar heeft nog altijd geen nieuwe oefenmeester gevonden. Nu komen de Londenaren naar Amsterdam om te praten over Erik ten Hag. De coach zette nog niet zo heel lang geleden zijn handtekening onder een contractverlenging bij Ajax, maar volgens The Sun beschouwt voorzitter Daniel Levy van de Spurs dat niet als een ‘dealbreaker’. Het betekent wél dat de Premier League-topclub een fikse afkoopsom moet betalen voor Ten Hag, naar verluidt van meerdere miljoenen euro’s. De trainer van de Amsterdammers is nu kandidaat nummer één voor de vacante positie van coach in het Tottenham Hotspur Stadium. Lukt het de Londenaren níét om de Nederlander los te weken, dan komt Roberto Martínez in beeld, de bondscoach van België.PSV heeft zich al versterkt met André Ramalho (Red Bull Salzburg), Phillipp Mwene (FSV Mainz 05) én Joël Drommel (FC Twente), maar krijgt vermoedelijk óók te maken met een ware exodus op de transfermarkt. Dat voorspelt het Eindhovens Dagblad. Denzel Dumfries vertrekt zo goed als zeker uit het Philips Stadion en ook Timo Baumgartl lijkt een transfer te gaan maken. Derrick Luckassen keert terug van een verhuurperiode bij het Turkse Kasimpasa, maar wordt meteen weer uitgezwaaid. Verder is het óók niet uitgesloten dat Nick Viergever vertrekt. 




Mohamed Ihattaren heeft nog een contract tot medio 2022 in Eindhoven, maar de onderhandelingen over een verlenging zijn al lang en breed stukgelopen. Ook Michal Sadílek, Érick Gutiérrez én Pablo Rosario vertrekken hoogstwaarschijnlijk bij PSV, en zij krijgen misschien gezelschap van Ritsu Doan. Het zou heel goed zo kunnen zijn dat coach Roger Schmidt de Japanner aan het werk wil zien, maar komt er een mooi bod op hem binnen, dan zal technisch manager John de Jong vermoedelijk ‘ja’ zeggen. Voorin is het de bedoeling dat Donyell Malen na het EK voor een transferklapper zorgt. Het staat daarnaast bijna vast dat Armindo Bruma uit Eindhoven vertrekt en ook Joël Piroe en Maximiliano Romero gaan waarschijnlijk een transfer maken.

Buitenland:

Een paar dagen geleden gingen Humphrey Nijman en Jan Kabalt, de zaakwaarnemer en advocaat van Georginio Wijnaldum, nog op bezoek bij FC Barcelona-president Joan Laporta. Maar de toekomst van de middenvelder lijkt niet in Catalonië te liggen. Eigenlijk was alles al in kannen en kruiken: Barça wilde de aanvoerder van het Nederlands elftal (bij afwezigheid van Virgil van Dijk) alleen nog aan een medische keuring onderwerpen. Die had vermoedelijk zelfs al plaatsgevonden als bondscoach Frank de Boer van Oranje er groen licht voor had gegeven. 

Eergisteren werd bekend dat Paris Saint-Germain zich te elfder ure bij Wijnaldum had gemeld met een lucratieve aanbieding, twee keer (!) het jaarsalaris dat hij bij Barcelona zou kunnen verdienen. En volgens de Spaanse media gaat de middenvelder op dit aanbod in. Matteo Moretto, journalist van Sky Sports én Calciomercato, schrijft namelijk op Twitter: “Barcelona weet al dat het game-over is!” Oefenmeester Ronald Koeman zal daarvan balen, want hij wilde Wijnaldum maar wát graag naar Catalonië halen…

PSG goede club voor Wijnaldum?

  • Zeker
  • Nee
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
38+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
22+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
17+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
207+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
84+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
137+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
55+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
79+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
430+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
186+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
278+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
741+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
166+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8616+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1938+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3253+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
561+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
963+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie