Engeland knielt op EK: “Mensen die kritiek hebben…”

Foto: Engeland knielt op EK: “Mensen die kritiek hebben…”

De spelers van het Engelse nationale team zijn van plan om voor aanvang van iedere wedstrijd te knielen om aandacht te vragen voor het racismeprobleem in het voetbal en de gehele maatschappij. Bondscoach Gareth Southgate vindt dat niet meer dan logisch.

Voor het beginsignaal van het oefenduel met Oostenrijk (1-0 zege) deden de internationals van The Three Lions dat al, maar toen klonk er een fluitconcert van de tribunes van het Riverside Stadium in Middlesbrough. Southgate: “We voelen ons meer dan ooit verantwoordelijk om door de knieën te gaan. Mensen die kritiek hebben begrijpen de boodschap niet. Die mensen zouden zich moeten verplaatsen in de schoenen van de spelers. Hoe zouden zij zich voelen als hun kinderen zich in dezelfde situatie zouden bevinden?”

Toch werd er dus gefloten door de Engelse fans: “Zoiets wil je niet horen, omdat het klinkt als kritiek richting onze zwarte spelers. Het duurde gelukkig niet lang, maar we kunnen niet ontkennen dat het gebeurd is. Mijn spelers zullen tijdens het EK geen vragen beantwoorden over dit onderwerp.”

Middenvelder Kalvin Phillips van Leeds United reageerde al eerder: “Het enige wat we konden doen was ons concentreren op de wedstrijd. We hebben er als team samen over gesproken en we kwamen tot de conclusie dat we, ongeacht wat er rondom het veld gebeurt, toch gaan knielen. En dat vind ik een geweldig idee.”

Goed statement?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
230+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie