Wim Kieft stoort zich: ‘Lacherigheid over Ronaldo’

Foto: Wim Kieft stoort zich: ‘Lacherigheid over Ronaldo’

Wim Kieft denkt dat Portugal het weleens heel erg goed zou kunnen gaan doen op het Europees kampioenschap. Hij gunt Cristiano Ronaldo een geweldig toernooi en haalt uit naar de criticasters van de superster van de Portugezen.

De oud-voetballer schrijft over de Juventus-aanvaller: “Zelf gelooft hij nog heilig in een glansrol op het EK. Daarover hoef je niet in de war te zitten. Ronaldo sprak zelfs al over het WK volgend najaar in Qatar. En de bondscoach van Portugal kan niets anders doen dan ja knikken, want het is Ronaldo die zichzelf selecteert en zijn medespelers. Reken er maar op dat hij zich aan het opladen is. Bij Portugal loopt een aantal uitstekende spelers zoals Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Felix en Ruben Diaz, maar allemaal zullen ze zich ondergeschikt moeten maken. Aan Ronaldo. Of dat goed is voor het elftal, kan je je afvragen.”

Kieft spreekt zijn onvrede uit: “Wat me desondanks stoort, is de lacherigheid overal met betrekking tot Ronaldo. Wat Messi doet, is allemaal heilig, maar bij Ronaldo wordt vaak alles in het belachelijke getrokken. Te gemakkelijk vind ik zo’n beoordeling aan het einde van zijn carrière. Iedereen weet hoe goed hij was tien jaar geleden en met dat verwachtingspatroon zit iedereen nu naar hem te kijken. Dan valt het snel tegen. Terwijl het toch waanzinnig is dat hij op zijn 36e gewoon topscorer wordt in de Serie A in Italië met liefst 29 doelpunten.”

Daar voegt hij nog aan toe: “De man is gewoon een fenomeen. Ik hoop van harte dat hij het nog een keer laat zien. Ik verheug me erop en tegelijk gun ik het hem. Al heb ik mijn twijfels.”

Ronaldo een fenomeen?

  • Zeker
  • Nee…
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie