‘Oranje-opstelling omgegooid door trainingen’

Foto: ‘Oranje-opstelling omgegooid door trainingen’

Bondscoach Frank de Boer wilde het experiment met 5-3-2 na Nederland-Schotland (2-2) niet ‘mislukt’ noemen, maar echt goed was het natuurlijk niet. Het is best aannemelijk dat de keuzeheer voor een hele andere opstelling kiest tegen Georgië.

De Telegraaf schrijft op zaterdagochtend: “Er klinken geluiden dat tegen een zwakke opponent als Georgië misschien toch wordt geswitcht naar een 4-3-3-systeem.” Eén iemand is dan de grote winnaar: “Iemand als Feyenoorder Steven Berghuis kan nauwelijks wachten op het herintreden van de buitenspelers. Hij maakte in de ‘open trainingen’ een bijzonder scherpe en gedreven indruk. Al twee jaar lang focust de rechtsbuiten zich op het EK en wil hij belangrijk zijn voor de ploeg. Juist voor hem is het daarom een hard gelag dat De Boer op het moment suprême is overgestapt naar een systeem zonder buitenspelers.”

Wout Weghorst verzoop tegen de Schotten: “Spelers op de flanken, die miste spits Wout Weghorst ook node tegen Schotland. Weliswaar vond De Boer dat Weghorst naar behoren acteerde, hij zag wel dat de aanvaller van VfL Wolfsburg ook na vijf interlands nog steeds droog staat qua doelpunten.”

Het dagblad noemt nog een speler: “Ook voor Matthijs de Ligt wordt belangrijk hoe het Nederlands elftal verder gaat. De verdediger van Juventus hoopt niet nogmaals zo te komen zwemmen als tegen Schotland. Defensief was hij kwetsbaar en in balbezit oogde hij zelfs buitengewoon ongelukkig.”

4-3-3 met Berghuis?

  • Ja, alsjeblieft
  • Nee…
1412+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie