Memphis: ‘Dat boeide Robben helemaal niks’

Foto: Memphis: ‘Dat boeide Robben helemaal niks’

Memphis Depay maakte het wereldkampioenschap van 2014 mee bij het Nederlands elftal, maar toen had hij nog helemaal niks te vertellen… Oudere voetballers als Wesley Sneijder, Robin van Persie én Arjen Robben hadden het voor het zeggen in de selectie.

In het hier en nu wil Memphis vooral dat er een goede sfeer hangt, vertelt hij aan De Telegraaf: “De plicht om de teamgeest te bewaken, voel ik nadrukkelijk. Alleen gaat het niet om één of twee spelers die dat moeten doen. Vanwege onze ervaring zullen Gini, Daley Blind en ik daar meer mee bezig zijn. Een signaal afgeven als er binnen en buiten het veld dingen beter kunnen en moeten. Nu ondernemen we activiteiten in het hotel. We tafeltennissen en spelen een hartstikke leuk kaartspel met Stefan de Vrij, Davy Klaassen en Frenkie de Jong.”

Depay zegt: “Daardoor ontstaat er een sfeer, die uiteindelijk belangrijk is voor de teamgeest. Rond de wedstrijden na het WK 2014 zat iedereen op zijn kamer. Nu voelen de jonge spelers zich er veel meer bij betrokken. De eerste keer dat ze erbij zijn, kruipen ze al uit hun schulp en zijn ze ook nadrukkelijk aanwezig. Dat vind ik mooi.”

Er zijn een aantal nieuwe spelers bij: “Het is weer een nieuwe generatie met Ryan Gravenberch, Cody Gakpo, Jurriën Timber en we delen veel dezelfde interesses. Arjen Robben hoefde ik het niet te laten zien als ik iets nieuws had. Dat boeide hem niks. De jonge jongens hebben dezelfde smaak als wij.”

Is Memphis onze beste speler?

  • Ja
  • Nee
362+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie