Afellay fileert Stengs en wijst naar Ajax: ‘Dat zegt genoeg’

Foto: Afellay fileert Stengs en wijst naar Ajax: ‘Dat zegt genoeg’

Calvin Stengs heeft ook in het shirt van Jong Oranje niet weten te overtuigen. De aanvaller van AZ mist snelheid en is niet constant genoeg, oordelen Theo Janssen en Ibrahim Afellay.

“Zulke spelers hebben bepaalde momenten in een wedstrijd, maar aan de bal moet hij veel constanter zijn. Dit is hét moment om zijn stempel te drukken op Jong Oranje, om uiteindelijk de grote stap te maken. Absoluut, hij moet Jong Oranje bij de hand nemen. Hij moet wat extra’s brengen”, zegt Afellay bij de NOS.

“Het is een speler die een steekpass geeft en een mooi schot heeft, maar zodra hij gaat lopen, loopt hij te lang door en vertraagt hij het spel. Hij moet veel sneller spelen. Dan gaat hij beter worden dan nu. Hij kan goed voetballen, maar heeft niet de absolute snelheid om bij een topclub aan de zijkant te spelen. En als nummer tien vind ik hem niet goed genoeg. Hij loopt zich heel vaak vast”, zegt Janssen.

“Ik kijk dan meer naar de Spaanse competitie, waar er meer gevoetbald wordt en het minder om duels gaat. Het is hetzelfde bij Berghuis. Die doet het in Nederland fantastisch, maar in het buitenland valt het toch tegen. Dat is een speler die het moet hebben van zijn acties. Veel van zijn wapens vallen dan weg.”

“Als je 23 jaar bent en nog steeds bij AZ speelt, zegt dat genoeg. Als hij écht een toptalent was geweest, had hij al bij Ajax gespeeld”, zegt Afellay.

Terechte kritiek?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1486+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie