Aboutaleb laakt Feyenoord: “Verschrikkelijk in het kwadraat”

Foto: Aboutaleb laakt Feyenoord: “Verschrikkelijk in het kwadraat”

Ahmed Aboutaleb is slecht te spreken over de handelswijze van Feyenoord. Volgens de burgemeester van Rotterdam reageerden zij op een slechte manier op de supporters die tegen RKC Waalwijk het stadion binnenstormden met vuurwerk.

“Ik vond de bestorming verschrikkelijk en het applaus verschrikkelijk in het kwadraat. Ik vond de houding van Feyenoord na dat incident laconiek”, stelt Aboutaleb tijdens een debat. Ook werd er tijdens het debat gesproken over de politie-inzet na de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht. Er is ophef over het optreden van de agenten, maar stelt de burgemeester: “Laten we beginnen met de mensen die met de ellende begonnen en dat waren de hooligans.”

Aboutaleb vervolgt: “Toen ik gebeld werd om toestemming te geven voor de inzet van de waterwerper, was de agressie richting de politie zo enorm toegenomen dat ik overtuigd was van die noodzaak.” Politiechef Karin Krukkert laat weten: “Je moet er niet aan denken als daar een diender zonder helm had gestaan. De paarden hadden snijwonden.” Wel zijn er onschuldige supporters de dupe geworden. “De twee jonge meisjes die werden geraakt, gaan we uitnodigen, en ervoor zorgen dat ze het vertrouwen in de politie weer terugkrijgen.”

Aboutaleb kijkt daarbij ook in de spiegel. “Ik ga na hoe we bij een volgende keer in contact kunnen komen met de directie van het stadion, om ervoor te zorgen dat de poorten van het stadion gesloten blijven tot een rel in de kiem is gesmoord.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie