Harry Kane maakt topclubs gek

Foto: Harry Kane maakt topclubs gek

Al sinds zijn jeugd speelde hij bij Tottenham Hotspur, maar op 27-jarige leeftijd is het voor Harry Kane tijd om een andere uitdaging aan te gaan. De topscorer én speler met de meeste assists in de Premier League afgelopen seizoen wordt nadrukkelijk in verband gebracht met andere Engelse topclubs. Wie zijn deze clubs en wat zou de komst van Kane voor deze teams betekenen?



Dat Harry Kane bij de wereldtop behoord valt niet te betwisten. De Engelsman scoorde de laatste zeven seizoenen in de Premier League maar liefst 163 doelpunten voor Spurs en voor het Engelse nationale team maakte Kane al 34 doelpunten. Niet alleen het afgelopen seizoen, maar ook in 2015/16 en 2016/17 werd hij topschutter van de Premier League. Het jaar daarop maakte Kane 30 doelpunten in 37 wedstrijden, maar zag Mohamed Salah eindigen als topscorer van dat seizoen. 



Het laagste aantal competitiedoelpunten dat Kane maakte in zeven jaar tijd is 17, in het seizoen 2018/19. Dat laat zien wat een doelpuntenmachine hij is. Toch won de Brit, die in 2019 wel een Champions League finale-speelde, geen enkele prijs bij Tottenham Hotspur. Dat wil hij in de toekomst natuurlijk wel doen en dus lijkt een stap naar een grotere club zeer waarschijnlijk.




Manchester United



Bij Manchester United, de nummer twee van het afgelopen seizoen, willen ze er alles aan doen om Kane binnen te halen. Bij The Red Devils is spits Anthony Martial niet de juiste spits gebleken en veteraan Edinson Cavani is inmiddels 34 jaar oud. De club uit Manchester wil naar verluidt ruim honderd miljoen betalen om van Kane de nieuwe aanvalsleider van Manchester United te maken. 



Waar het gat tussen kampioen en stadsgenoot Manchester City het afgelopen seizoen twaalf punten bedroeg in de competitie, zou het komend seizoen met Harry Kane bij Manchester United een heel stuk spannender kunnen worden. Kane zal Heung-Min Son, zijn maatje bij Tottenham Hotspurs, ongetwijfeld gaan missen. Maar als hij bij Manchester United kan profiteren van de creativiteit van spelers als Bruno Fernandes en Marcus Rashford, dan kan Manchester United als serieuze titelkandidaat worden gezien.



De familie Glazer, die clubeigenaar is van Manchester United, zou zich door het aantrekken van Harry Kane kunnen redden uit een moeilijke situatie. Veel fans zijn woedend op de eigenaar vanwege de eerdere bereidheid van de Glazers om deel te nemen aan de Super League. De wedstrijd Manchester United-Liverpool in mei werd gestaakt, omdat boze fans vlak voor de aftrap het veld in Manchester hadden bestormd om te protesteren tegen de eigenaar. Die ontevredenheid, die nog altijd leeft bij de Mancunians, zou mogelijk opgelost worden door één of meerdere toptransfers voor Manchester United, en Kane kan de klap op vuurpijl zijn.







Manchester City



Landskampioen en verliezend Champions League-finalist Manchester City maakt naast stadsgenoot United ook kans om Harry Kane aan te trekken. Als Kane Tottenham Hotspur verlaat om prijzen te winnen, dan lijken The Citizens de meest logische optie binnen Engeland. En nu Sergio Agüero naar Barcelona vertrekt, is er ruimte voor een nieuwe spits in de selectie van City.



Eén plus één is twee, zou je denken. Maar Spurs-eigenaar Daniel Levy wil Kane liever niet aan een binnenlandse rivaal verkopen, dus zal City naar verluidt meer dan honderd miljoen moeten bieden om een transfer bespreekbaar te maken. Kane zou zelf de overgang naar Manchester City wel zien zitten, zo liet het Britse dagblad The Guardian eerder in mei al weten.



De komst van Kane naar Manchester City zou betekenen dat de ploeg van Pep Guardiola volgend jaar opnieuw mee moet doen in de strijd om de Champions League, het toernooi waarin de club dit seizoen vaak zonder diepe spits speelde en uiteindelijk de finale verloor van Chelsea. Met Kane, die een aanzienlijke upgrade kan zijn van de dit seizoen teleurstellende Gabriel Jesus, is Manchester City één van de favorieten om de prijs volgend seizoen wel binnen te slepen.







Chelsea



De winnaar van de Champions League, het Londense Chelsea, schijnt ook geïnteresseerd te zijn in Kane. En de winst van het belangrijkste Europese clubtoernooi zou wellicht betekenen dat Kane Chelsea verkiest boven de andere hiervoor genoemde Engelse topclubs. Eerder deze maand werd door Chelsea-coach Thomas Tuchel bevestigd dat zijn club interesse heeft in de spits. 



Dat is niet zo gek, want de huidige spitsen van Chelsea scoorden het afgelopen seizoen niet gemakkelijk (Olivier Giroud vier maal, Tammy Abraham en Timo Werner beiden zes keer). Net als Manchester City speelde Chelsea in de slotfase van de competitie vaak met een valse nummer 9, omdat een echte killer ontbreekt in de selectie van The Blues. 



Met Kane zou Chelsea een spits binnenhalen die garant staat voor rond de 20 competitiedoelpunten (of meer). Dat is iets wat de Londenaren sinds het seizoen 2016/2017 niet meer hebben gehad. In dat seizoen scoorde Diego Costa 20 doelpunten voor Chelsea. Sinds die Spanjaard vertrok, heeft geen enkele Chelsea-spits meer groot persoonlijk succes gekend in de Premier League, al deed Tammy Abraham het in 2019/2020 prima met vijftien competitiedoelpunten. 



Als we alle geïnteresseerde clubs op een rijtje zetten, lijkt het vooralsnog het meest logisch dat Harry Kane de overstap naar Manchester City maakt. Maar elke club die de Engelsman wil kopen, zal diep in de buidel moeten tasten. Kane komt binnenkort ook in actie op het EK voetbal, wat er voor kan zorgen dat zijn waarde nog verder stijgt dan de 100+ miljoen die hij nu al waard is. Daarbij komt nog dat Kane een contract tot de zomer van 2024 heeft bij de Spurs, dus is het niet uitgesloten dat hij bij Tottenham blijft.

Naar welke club gaat Harry Kane?

  • Manchester United
  • Manchester City
  • Chelsea
  • Anders
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
69+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
34+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
239+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
158+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
455+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
292+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
824+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1960+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
597+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
973+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie