‘KNVB moet Memphis en co uit EK-selectie gooien’

Foto: ‘KNVB moet Memphis en co uit EK-selectie gooien’

Het EK staat inmiddels al bijna voor de deur, woensdag speelt Oranje een oefeninterland tegen Schotland, in Portugal. Maar ondertussen gaat het ook veel over het feit dat vijf à zes spelers hebben besloten zich níét te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Matthijs de Ligt draaide inmiddels al bij en gaat het prikkie wél halen, maar onder meer Memphis Depay en Wout Weghorst doen dat niet. Columnist Hugo Borst vindt dat de KNVB het had moeten verplichten, en dat ze anders niet meegenomen hadden moeten worden naar het EK. Ook vindt Borst het teleurstellend dat geen enkele Oranje-speler een foto van het prikmoment op de sociale media zette, als soort ‘reclame’/het geven van het goede voorbeeld. Kylian Mbappé deed dat bijvoorbeeld wel, op Instagram.

“Zes lieten zich niet prikken. Niet duidelijk was of dat er nou zes van de vijftien of zes van de 26 waren. In Zeist blinken ze nergens uit in helderheid. Bij het ministerie voelen ze zich geflest. Het voor-wat-hoort-wat-principe hebben de KNVB-mensjes en de voetballers aan hun laars gelapt. Niemand postte een foto. Misschien dat Matthijs de Ligt nog voor een karretje te spannen is. Hij maakte binnen 24 uur een draai van 180 graden. Hij gaat zich laten prikken”, schrijft Borst in het Algemeen Dagblad.

“Ik, columnistje, vind dat iedereen een prik mag weigeren. Maar ik vind ook dat de KNVB uit professionaliteit de spelers rond februari te kennen had moeten geven dat ze zich moeten laten vaccineren, opdat de kans op Covid-19 voor en tijdens het EK zo klein mogelijk is. Wie dat niet wil, wordt niet geselecteerd. Benieuwd trouwens wat de aanstaande directeur betaald voetbal vindt. Zij is nog niet begonnen, maar ik vind Marianne van Leeuwen nu al beter dan Eric Gudde.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

De KNVB zou spelers die het vaccin niet nemen gewoon naar huis moeten sturen

  • Eens
  • Oneens
7023+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie