TRANSFERUURTJE: Ten Hag-droom, PSV-wens Luuk de Jong

Foto: TRANSFERUURTJE: Ten Hag-droom, PSV-wens Luuk de Jong

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het begint er meer en meer op te lijken dat Ajax écht een poging gaat ondernemen om Steven Bergwijn los te weken bij Tottenham Hotspur. Henk Spaan van Het Parool weet dat oefenmeester Erik ten Hag van de Amsterdammers een groot fan is van de buitenspeler. Op Twitter schrijft hij: “Zoals bekend bij Ajax is Ten Hag groot fan van Bergwijn. Nu Overmars het met hem eens blijkt te zijn, valt een bod op Bergwijn te verwachten.” Mike Verweij van De Telegraaf zei eerder al: “Ajax is wel in de markt voor Bergwijn, alleen ik denk dat hij heel erg duur is. Áls hij al weg mag bij Spurs. Misschien dat Ajax uiteindelijk bij een goedkoper alternatief terechtkomt, maar ze zullen Bergwijn zeker proberen te halen.” Valentijn Driessen vulde aan: “Ik heb gehoord dat hij met stip op één staat om te halen als aanvaller. Ajax denkt hem voor 15 miljoen euro op te kunnen halen, maar de vraagprijs zal minimaal 25 miljoen euro zijn.”

Zo gek zou het niet zijn als de toekomst van Marcos Senesi bij Napoli ligt. De Serie A-topclub is concreet in de markt voor de Argentijnse centrumverdediger van Feyenoord en zou zich al officieel in Rotterdam hebben gemeld om een transfer bespreekbaar te maken. Volgens de krant Corriere dello Sport heeft dit echter wél voor hommeles gezorgd in het Stadio Diego Armando Maradona. Kalidou Koulibaly, geen kleine jongen, heeft naar verluidt het gevoel gekregen dat Napoli hem wil vervangen door Senesi. De 29-jarige Senegalees is in de regel een van de sterspelers van de club en heeft volgens het bovengenoemde medium een gesprek aangevraagd met voorzitter Aurelio De Laurentiis. Die moet hem haarfijn uitleggen hoe het nou precies zit, wil Napoli soms van hem af? Corriere dello Sport denkt overigens dat de transfer van Senesi naar Napels weleens een ‘megaoperatie’ kan worden. Feyenoord hanteert een flinke vraagprijs en voor minder dan 20 miljoen euro zeggen de Rotterdammers vermoedelijk sowieso geen ‘ja’. Senesi moet de traditionele Eredivisie-topclub een recordbedrag opleveren.We weten nu al een tijdje dat PSV ervan droomt Luuk de Jong terug te halen naar het Philips Stadion. En volgens de Spaanse krant AS is de liefde wederzijds, want de international van het Nederlands elftal zou wel wat voelen voor een terugkeer. Het dagblad onthult dat de spits inzet op een transfer naar Eindhoven, al staat dat wel haaks op eerdere berichten. Onlangs konden we immers nog lezen dat De Jong het prima naar zijn zin had in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Het Eindhovens Dagblad schreef op woensdag: “Probleem is dat De Jong nog een tweejarig contract bij Sevilla heeft en bovendien een fors salaris. Bronnen rond De Jong gaven deze week aan het ED aan dat hij geen haast heeft om terug te komen en dat er alleen iets verandert als er bij Sevilla iets verandert. Hij is volgens intimi gelukkig in Sevilla en voelt alleen iets voor een terugkeer als hij daar weg zou moeten.”

Buitenland:

Jules Koundé staat nu nog onder contract bij Sevilla, maar hij maakt zich op voor het Europees kampioenschap met Frankrijk en na dat toernooi gaat hij waarschijnlijk een toptransfer maken. De verdediger steekt niet onder stoelen of banken dat hij een stap wil zetten. Op een persconferentie vertelt hij namelijk: “Met het oog op de toekomst: het moge duidelijk zijn dat ik deze zomer waarschijnlijk een stap ga zetten. Er is echter nog niets zeker, ik heb nog niets beslist.” De ploeggenoot van Luuk de Jong vervolgt: “Mijn doel is om voor een grote club te gaan spelen. Ik wil beter worden, prijzen winnen. Daarvoor moet ik misschien verhuizen, inderdaad. Maar dat is nu niet het belangrijkste.” Koundé focust zich éérst op het EK. De stopper wordt onder meer gelinkt aan Real Madrid, Manchester United en nog een hele hoop andere Premier League-clubs.

De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport denkt dat er misschien wel een waanzinnige Cristiano Ronaldo-ruiltransfer aan zit te komen. Het dagblad schrijft vandaag namelijk dat Manchester United spijkers met koppen wil slaan. De Red Devils zouden van plan zijn om Paul Pogba in de strijd te gooien. De Franse middenvelder heeft op Old Trafford nog een contract tot medio 2022, dat hij niet lijkt te willen verlengen. Daarom wordt hij mogelijk als ruilmiddel gebruikt om de strijd om de handtekening van Ronaldo te winnen. De nieuwe coach van Juventus, Massimiliano Allegri, werkte bij De Oude Dame al eerder samen met Pogba en wil de middenvelder naar verluidt maar wat graag opnieuw in zijn armen sluiten. Cristiano lijkt op zijn beurt te mikken op een vertrek uit Turijn.

Gaat Ajax een bod uitbrengen op Bergwijn?

  • Sowieso
  • Ik denk het niet
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
18+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
24+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
139+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
226+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
752+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
265+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
262+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
210+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
473+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
33+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie