TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord-record

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord-record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Eerder konden we steeds lezen dat Ajax zijn pijlen richtte op een samenwerking met Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjaelland, maar de laatste tijd komt de naam van Steven Bergwijn óók steeds vaker bovendrijven. En in Engeland vindt men dit helemaal niet gek. In de winter van 2020 transfereerde de buitenspeler van PSV naar Tottenham Hotspur voor veel geld, maar na een goed begin zakte hij ver weg. Met als dieptepunt natuurlijk het feit dat bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal hem af liet vallen voor het aanstaande Europees kampioenschap. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf heeft Ajax concrete belangstelling in de komst van Bergwijn, voor wie de Amsterdammers 15 miljoen euro zouden willen betalen. Naar verluidt hanteren de Spurs echter een vraagprijs van 25 miljoen euro. The Express schrijft vandaag dat het logisch zou zijn als de aanvaller in de zomer een nieuwe transfer maakt, en de krant noemt een overstap naar Ajax ‘voor de hand liggend’. De oud-PSV’er lijkt in ieder geval wel open te staan voor een dealtje met de Amsterdammers, om zijn carrière nieuw leven in te blazen.Feyenoord zit om geld verlegen en dat de Rotterdammers in de aankomende transferzomer gaan verkopen, lijdt geen twijfel. Marcos Senesi moet de traditionele Eredivisie-topclub veel geld opleveren, het liefst natuurlijk een recordbedrag. Feyenoord Transfermarkt meldt op Twitter dat Napoli zich inmiddels officieel voor de Argentijnse verdediger heeft gemeld, net als AC Milan dat eerder al deed. De club van Dries Mertens en Lorenzo Insigne zou echter een streepje voor hebben op de Rossoneri. De krant Corriere dello Sport schrijft vandaag dat Napoli spijkers met koppen wil slaan. De Serie A-grootmacht speelt volgend seizoen géén Champions League-voetbal, maar beschikt klaarblijkelijk over een riant spaarpotje, want het dagblad verwacht dat de betrokken partijen op ongeveer 20 miljoen euro uit zullen komen.

Robert Mühren had in het voorbije voetbalseizoen een ongelooflijk belangrijk aandeel in de promotie van SC Cambuur naar de Eredivisie, en er waren liefst 25 clubs (uit Nederland én het buitenland) die hem wilden hebben. De spits kiest echter voor zijn oude liefde FC Volendam. Vicevoorzitter Jan Smit zegt tegen De Telegraaf: “Ons fenomeen keert terug!” Mühren ondertekent een driejarig contract in het palingdorp: “Het terughalen van Robert past in de ambities van de club, die we bij de komst van Wim Jonk hebben uitgesproken.” Liefst 25 clubs meldden zich dus bij de spits, uit de Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie én het buitenland. Mühren zegt echter: “Het plaatje klopt hier gewoon in alle opzichten. Los van de ambities van FC Volendam kan ik nu lekker in mijn achtertuin genieten van wat ik het liefst doe. En ik weet dat ik hier de mogelijkheden heb om mezelf ook na mijn carrière verder te ontwikkelen. Ik ben heel blij en hoop de club aan veel goals en assists te kunnen helpen.”

Buitenland:

Memphis Depay is deze zomer transfervrij en kan dus gaan en staan waar hij wil, hij gaat sowieso weg bij Olympique Lyon. Bijna wekelijks wordt de aanvaller in verband gebracht met FC Barcelona, maar hij claimt dat hij méér opties heeft. Over de belangstelling van de Catalanen zegt hij tegen de NOS: “De interesse is daar.” En het hoeft helemaal niks uit te maken als Ronald Koeman ontslagen wordt als coach: “Ik denk niet dat dat moet uitmaken als Barcelona interesse in je heeft. Het is een fantastische club, maar er zijn meer mooie clubs.” Memphis hoopt wel dat de voormalige bondscoach aanblijft: “Ongeacht waar ik heen ga zou ik het mooi vinden als hij bij Barcelona blijft. Sowieso voor hemzelf.” Depay heeft nog nergens een (voor)contract ondertekend: “Ik heb geen dingen gepland, deze situatie is voor mij ook nieuw. Wat ik nu wil en wat ik nu doe ik me voor de volle 100% focussen op het Nederlands elftal, want dit (het EK) is natuurlijk een geweldig moment. Laat dat duidelijk zijn. Laten we er ook zo mee om gaan en er iets moois van maken.”Eric García kiest voor een transfervrij vertrek bij Manchester City, maar dat wisten we al veel langer. In een interview met de Spaanse krant L’Esportiu kondigt de centrumverdediger nu hoogstpersoonlijk aan dat zijn toekomst bij FC Barcelona ligt. De jonge stopper zegt over zijn keuze voor Catalonië: “Ik heb goed over mijn toekomst nagedacht en over wat het beste zou zijn. Ik vind dit wel een moedige beslissing van mezelf, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de beste stap is.” García volgt het voorbeeld van Gerard Piqué, die de jeugdopleiding van Barça verliet voor Manchester United om later terug te keren. Ook de Spanjaard speelde al eens voor de Catalanen: “Of ik bang ben voor de vergelijkingen? Nee hoor, we zijn toch twee totaal verschillende voetballers? Gerard heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en is een van de beste verdedigers van de wereld, terwijl ik nog maar twintig jaar oud ben en aan het begin van mijn carrière sta.”

In de zomer van 2020 transfereerde Sven Botman van Ajax naar Lille OSC voor ongeveer 8 miljoen euro, maar in de afgelopen winterstop werd de jonge verdediger al aan een nieuwe overstap gelinkt, bijvoorbeeld naar Premier League-grootmacht Liverpool. Daar kwam het toen niet van, en Botman heeft helemaal geen haast om te vertrekken bij de kersverse kampioen van de Ligue 1. In het Algemeen Dagblad vertelt hij namelijk: “Ik heb nog helemaal niet over de toekomst nagedacht. Mijn plan is om te blijven, maar je kent de financiële situatie bij de club niet.” De international van Jong Oranje vervolgt: “We gaan de Champions League in en willen het team zoveel mogelijk intact en het niveau hoog houden. Dat wordt wel lastig. Ik word met mooie clubs in verband gebracht, maar zit goed op mijn plek en nog een jaar Lille zou niet misstaan.”

García een goede aanwinst voor Barcelona?

  • Zeker
  • Nee
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:15
6+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
2+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
49+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
153+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
95+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
81+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
31+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8037+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
752+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
59+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
143+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
129+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
165+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
93+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
528+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
584+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
442+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
29+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
14+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
254+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie