De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Champions League-finale

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Champions League-finale

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 29 mei



De zaterdag staat deze week garant voor een fantastische avond, want de Champions League komt vanavond namelijk tot een einde. De winnaar van het miljardenbal wordt bepaald! Toch is dat lang niet het enige waar we van genieten vanavond.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 29 mei hieronder:


17.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Zweden – Finland, 18.00 uur op ESPN: De Eretribune – Seizoensoverzicht, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Manchester City – Chelsea, 20.40 uur op ESPN: Football Greatest – Andrea Pirlo


De zaterdagavond trapt lekker af met een toffe terugblik op de Eretribune. Op ESPN is een seizoensoverzicht gepland van de Eretribune, het programma waarin Jan Joost van Gangelen met analisten over de Eredivisie en Bundesliga praat. In deze speciale aflevering wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen, waarover meer dan genoeg te bespreken valt uiteraard.



Verder staat ook Andrea Pirlo in de schijnwerpers vandaag. Dit alleen niet omdat hij bij Juventus ontslagen is, maar omdat EPSN terugblikt op de voetballoopbaan van de Italiaanse ster. Vraag is alleen wie de special gaat kijken, want de Champions League-finale wordt ook gespeeld.



Chelsea en Manchester City gaan de strijd met elkaar aan en dat belooft een flinke kraker te worden. Onder leiding van Thomas Tuchel verloor Chelsea dit seizoen namelijk nog niet van Manchester City. De vraag is dan ook of de nieuwe trainer die lijn door weet te trekken om de cup met de grote oren te winnen.



Manchester City zelf zou dolgraag met de cup vertrekken. De Engelse ploeg heeft het miljardenbal namelijk nog nooit gewonnen en is nu dichterbij dan ooit. Ook voor Kun Agüero zou het een mooie kers op de taart zijn aangezien het zijn laatste wedstrijd is voor de club. Hij vertrekt deze zomer.


Zondag 30 mei 



Ook op de laatste zondag van mei kun je je opmaken voor voetbal. Er wordt namelijk niet gespeeld, dus mag wel gesteld worden dat het de stilte voor de storm is. Het EK hangt namelijk over iedereens hoofd en dus worden de laatste voorbereidingen getroffen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 30 mei hieronder:


18.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Seizoensoverzicht – LaLiga 2020-2021, 21.00 uur op ESPN: Jong Oranje opent de deuren – Burenruzie


Op zondag trappen we af in Spanje. In het zuidelijke land is de La Liga namelijk gespeeld en dat betekent dat het seizoensoverzicht klaarstaat. In tegenstelling tot andere jaren is het in Spanje bijzonder spannend geweest van begin tot eind en dus kunnen we niet wachten om de terugblik nog een keertje goed onder de loep te nemen.



Later op de avond schuiven we daarna met plezier aan voor een aflevering op ESPN die Jong Oranje centraal zet. De talenten van Nederland hebben de deuren geopend en hebben het deze week over een burenruzie. Dat wil je uiteraard niet missen in aanloop naar het EK!

Wie wint de finale?

  • Chelsea
  • Manchester City
31+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
31+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
80+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
26+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
332+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
42+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
176+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
343+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
152+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
373+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
106+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
426+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
232+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
200+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
550+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
58+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
95+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie