Oranje-supporters slachtoffer ‘EK-schandaal’

Foto: Oranje-supporters slachtoffer ‘EK-schandaal’

Het Nederlands elftal speelt drie EK-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA en daar mogen fans bij aanwezig zijn, minimaal 12.000 en vermoedelijk zelfs meer. Het stadion van Ajax zit echter sowieso niet vol, vanwege Covid-19, en daarom moeten er verkochte kaarten geannuleerd worden.

Supporters zijn daarvan de dupe, terwijl sponsoren (zoals bijvoorbeeld 538 en Thuisbezorgd) met tickets blijven strooien… Sven de Jong (28) uit Friese Ee had bijvoorbeeld vier kaarten voor Oranje-Oostenrijk op 17 juni, maar die werden ongeldig verklaard. Vervolgens kreeg hij wel een mailtje van Thuisbezorgd met de tekst ‘Bestel en win UEFA EURO 2020 tickets’… In het Algemeen Dagblad zegt hij: “Ik was zo blij dat ik die kaarten had, maar ze zijn dus gewoon naar de sponsors gegaan. Zo voelt het. Dit is zo enorm balen.”

Tieman Urban (37) uit Zwolle zag toegekende kaarten voor vijf (!) wedstrijden in rook opgaan en voelt zich nu verplicht om naar 538 te luisteren: “Het is verschrikkelijk, maar ik hoop dat ik daar toch nog iets win.” Hij had tickets voor de wedstrijden van Oranje in Amsterdam, maar ook voor de kwartfinale in München en de halve finale in Londen: “We zouden in Engeland een week blijven om dit feest mee te maken.”

“Wat het frustrerend maakt is dat ik het gevoel krijg dat vooral de fans tickets inleveren”, zegt Urban. “Het is heel schimmig welk offer sponsoren hebben moeten brengen. En zij geven de kaarten nu wellicht aan mensen die een avondje voetbal wel leuk vinden maar er verder niets mee hebben. Geef die kaarten dan aan de echte fans, denk ik dan.” Woordvoerder Daan Schippers van de KNVB reageert: “Wij hadden ook het liefst in een zo vol mogelijk stadion gespeeld en we hebben er alles aan gedaan en doen we nog steeds alles aan. We hopen nog altijd dat het aantal wordt uitgebreid.”

Vies spelletje?

  • Zeker
  • Nee
748+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie