TRANSFERUURTJE: PSV aast op Berghuis, leegloop bij Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV aast op Berghuis, leegloop bij Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Steven Berghuis overweegt Feyenoord na vijf seizoenen achter zich te laten. De aanvoerder is serieus in beeld bij VfL Wolfsburg, maar ook een gevoelige transfer naar PSV zou een optie zijn. Het Eindhovens Dagblad schrijft, net als Voetbal International, dat PSV opnieuw in de race is voor Berghuis. Volgens het regionale medium heeft de Eindhovense club op regelmatige basis contact met het management van de Feyenoord-aanvaller (29). Dat zou betekenen dat de Oranje-international een overstap binnen de Eredivisie niet uitsluit. PSV hoeft ‘slechts’ vier miljoen euro te betalen voor Berghuis. Volgens eerdere berichtgeving was die clausule alleen van toepassing voor buitenlandse clubs, maar inmiddels zou deze zijn vervallen.

Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf onlangs al aan dat er spelers verkocht moeten worden om nieuwe spelers te kunnen kopen. De Telegraaf weet nu te melden dat er liefst zeven spelers mogen vertrekken. De krant schrijft dat Ajax gezien diens contactsituatie af wil van André Onana. De goalie heeft op dit moment een contract bij Ajax tot medio 2022 en zou alleen willen bijtekenen tot medio 2023. Gezien zijn lopende schorsing tot februari 2022 zou Ajax met die verlenging niets opschieten. Ajax zou daarnaast ook openstaan voor transfers van Noussair Mazraoui, David Neres, Nicolás Tagliafico, Lassina Traoré, Kjell Scherpen en Zakaria Labyad. Mazraoui, Traoré en Labyad hebben een contract dat loopt tot medio 2022 en om die reden kan Ajax, zolang zij niet verlengen, deze zomer nog wat aan deze spelers verdienen.

[b]Buitenland:[/b]

Justin Kluivert werd afgelopen seizoen door AS Roma verhuurd aan RB Leipzig en het zou zomaar kunnen dat hij ook na de zomer in Oost-Duitsland actief is. In Rome lijkt men hem immers niet nodig te hebben. Voetbal International schrijft: “José Mourinho is de nieuwe trainer van AS Roma en zou al een wensenlijstje hebben ingediend bij de clubleiding. Op dat lijstje prijkt ook de naam van Marcel Sabitzer, de Oostenrijkse middenvelder van RB Leipzig. De Portugees wilde hem naar verluidt al naar Tottenham Hotspur halen en is hem nog steeds niet vergeten. La Gazzetta dello Sport meldt nu dat Sabitzer naar Rome moet komen en dat Justin Kluivert mogelijk als wisselgeld wordt gebruikt.”

De Daily Mail weet dat Manchester City van plan is om binnenkort voor de eerste keer meer dan 100 miljoen euro uit te geven voor een speler. Ze zouden Jack Grealish bovenaan hun verlanglijstje gezet hebben en zouden bereid zijn die magische grens te overschrijden om de middenvelder weg te plukken bij Aston Villa. Daar zal het bovendien niet bij blijven, want ook Harry Kane blijft in beeld bij City. De spits lijkt aan te sturen op een vertrek bij Tottenham, maar zal nog duurder dan Grealish zijn.

Mino Raiola heeft donderdagavond met FC Barcelona gesproken over Gianluigi Donnarumma. De 22-jarige goalie beschikt bij AC Milan over een aflopende verbintenis en zal de club over ruim een maand verlaten. Transferexpert Fabrizio Romano onthult dat zijn zaakwaarnemer druk in de weer is met zijn toekomst. Raiola sprak donderdag dus met Barça, terwijl ook Juventus belangstelling heeft.

Waar speelt Berghuis volgend seizoen?

  • Feyenoord
  • PSV
  • Wolfsburg
  • Anders…
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:46
0+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
9+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
49+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
84+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
37+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
9+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
199+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
161+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
42+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
31+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
91+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
220+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
328+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
224+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
108+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
394+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
992+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
273+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
451+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie