Valentijn Driessen zet vraagtekens bij Oranje-viertal

Foto: Valentijn Driessen zet vraagtekens bij Oranje-viertal

Valentijn Driessen heeft in zijn column voor De Telegraaf vraagtekens gezet bij de definitieve EK-selectie van bondscoach Frank de Boer. Hij licht vier spelers uit, waaronder Cody Gakpo.

De aanvaller van PSV krijgt van De Boer de voorkeur boven Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi, die in de Premier League actief zijn. “Gakpo doet het goed tegen FC Emmen, ADO Den Haag en PEC Zwolle, maar heeft in de Europese duels van PSV nauwelijks indruk gemaakt”, oordeelt Driessen. “Hetzelfde geldt voor Steven Berghuis. Hij speelde nationaal wisselvallig en maakte in Europa niet het verschil tegen Dinamo Zagreb, CSKA Moskou en Wolfsberger AC.”

Nathan Aké speelde afgelopen seizoen mede door blessureleed niet eens duizend minuten voor Manchester City en heeft als voordeel dat hij een linksbenige centrale verdediger is. “Maar jeugdinternational Sven Botman, ook een linksbenige centrale verdediger, is kampioen van Frankrijk met Lille OSC”, benadrukt Driessen. “Hij speelde 37 van de 38 duels en legde Neymar en Kylian Mbappé aan banden. Maar voor hem zelfs geen plaatsje in de voorselectie.”

De grootste vraagtekens plaatst Driessen echter bij de keuze van De Boer voor Van de Beek, die in een heel seizoen nog geen 1500 minuten voor Manchester United maakte. “De Boer mag een uitzondering op de regel maken. Hij bepaalt de lijst met 26 namen. Toch blijft het oproepen van Van de Beek opvallend. Dat de twee dezelfde zaakwaarnemer delen, zo ver wil je niet denken. Spelers als Van de Beek en Aké zijn geen natuurtalenten, die zonder ritme en de hardheid van duels op topniveau voldoende inhoud hebben om tijdens het EK het verschil te maken.”

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie