Steun voor De Boer: ‘Topsport is hard’

Foto: Steun voor De Boer: ‘Topsport is hard’

Bondscoach Frank de Boer ligt sinds de bekendmaking van de definitieve EK-selectie onder vuur. Anwar el Ghazi en Jeremiah St. Juste kregen respectievelijk via een appje en een journalist te horen dat ze niet bij de selectie van 26 spelers zaten.

“Dat is niet goed natuurlijk, maar het is ook weer geen doodzonde”, stelt broer Ronald de Boer in de vrijdageditie van het Algemeen Dagblad. Zaakwaarnemer Guido Albers benadrukt dat zijn cliënt en goede vriend Frank de Boer alles behalve nonchalant is. “Op het veld is hij als coach vlijmscherp en bloedfanatiek. Hooguit kun je zeggen dat hij daarbuiten goede mensen nodig heeft, die hem helpen bij de dingen die hij van nature wat minder heeft. Kun jij je herinneren dat hij bij Ajax ooit dit soort dingetjes had? Dat bedoel ik maar.”

Albers vindt dat de KNVB De Boer in een moeilijke situatie bracht door de selectie bekend te maken middels #UnlockTheWave. “Frank zal daar nooit moeilijk over doen, die schikt zich naar de mensen die daarvoor gestudeerd hebben. Maar eigenlijk had hij moeten zeggen: leuk allemaal, dat #UnlockTheWave, maar éérst gaat het om het voetbal. Als Frank gewoon zijn team had samengesteld en daarna had bekendgemaakt, had het allemaal nooit zo’n lading gekregen.”

Albers stelt ook dat topspelers niet altijd een telefoontje hoeven te krijgen voor een afmelding. “Topsport is soms ook gewoon hard, hè. Je hoeft niet álles uit te leggen, zeker niet aan spelers die eigenlijk nooit deel hebben uitgemaakt van het team.”

Eens?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie