‘Nike dumpte Neymar na beschuldigingen van aanranding’

Foto: ‘Nike dumpte Neymar na beschuldigingen van aanranding’

De afgelopen jaren kwam Cristiano Ronaldo al in opspraak nadat hij door de Amerikaanse Kathryn Mayorga beschuldigd werd van verkrachting en Neymar kreeg ook al te maken met gelijkaardige beschuldigen. Nu heeft de Braziliaan een nieuw schandaal aan zijn broek. De ster van Paris Saint-Germain wordt er eveneens in de Verenigde Staten van verdacht een vrouw aangerand te hebben, schrijft de Wall Street Journal.

De beschuldigingen waren ook de reden van de split tussen Neymar en Nike, aldus de zakenkrant. In augustus 2020 maakte Nike bekend dat het na een samenwerking van maar liefst vijftien jaar uit elkaar ging met Neymar, zonder daarvoor een reden te geven. Die reden is nu bekend. Het incident zelf zou dateren van 2016, toen Neymar in zijn hotelkamer in New York geprobeerd zou hebben om een werkneemster van Nike te dwingen om hem oraal te bevredigen.

De vrouw vertelde verschillende vrienden en collega’s over het voorval, maar diende pas in 2018 effectief een klacht in bij Nike. Het bedrijf startte meteen een intern onderzoek, maar Neymar weigerde daaraan mee te werken. Daarop besliste Nike om de samenwerking stop te zetten en twee weken later tekende Neymar een contract bij Puma.

De entourage van Neymar ontkent de beschuldigingen met klem, maar het is niet de eerste keer dat de aanvaller voor dergelijke feiten in opspraak komt. In 2019 beschuldigde een Braziliaans model er hem al van haar verkracht te hebben in een hotelkamer in Parijs. De zaak kwam voor het Braziliaans gerecht, maar dat liet het dossier uiteindelijk vallen wegens een gebrek aan bewijs. Neymar beschuldigde het model op zijn beurt van laster en eerroof en afpersing, maar daarvoor werd zij vrijgesproken.

Moet Puma hem nu ook dumpen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
165+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie