‘Besef dat hij op elf uur vliegen woonde van zijn vrouw en kind’

Foto: ‘Besef dat hij op elf uur vliegen woonde van zijn vrouw en kind’

Edson Álvarez werd al een klein beetje aangemerkt als Ajax-transferflop, maar in het voorbije voetbalseizoen kwam de Mexicaan wel héél sterk terug. Opeens wordt de mannetjesputter op handen gedragen in de Johan Cruijff ArenA.

De opleving van de middenvelder is wel te verklaren, want zijn vrouw en dochtertje mogen eindelijk in Nederland wonen. Zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen vertelt aan Ajax Showtime: “Besef dat hij op elf uur vliegen woonde en zijn vrouw en kind steeds weer moest missen. Dat doet pijn en als je dan ook nog buiten de boot valt, is het extra zwaar. Het was dus een combinatie van hetgeen zich in zijn privéleven afspeelde en het minder spelen.”

In de winter was Álvarez nog dicht bij een transfer naar het Mestalla: “Valencia wilde hem heel graag, maar kon weinig. Ajax wilde hem liever niet kwijt en als de financiële kant dan ook niet goed is voor Ajax, wordt het lastig. Ik ben blij dat Erik ten Hag en Marc Overmars achter hem zijn blijven staan en voor een transfer gingen liggen. Zij verrichten geweldig werk voor Ajax.”

Ten Hag heeft de Mexicaan echt onder zijn vleugels genomen: “Ik weet dat Ten Hag heel erg met Edson met bepaalde dingen bezig is. Daarin heeft Edson stappen gemaakt. Natuurlijk is hij aan de bal beter geworden en straalt hij meer vertrouwen uit, maar ik vind hem als mens gegroeid. Hij en zijn vriendin zijn 23 jaar oud en komen hier in een andere wereld. Dat kost tijd en die tijd moeten die jongens zichzelf ook gunnen.”

Een van de grootste verrassingen van het seizoen?

  • Ja, zeker
  • Nee
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie