TRANSFERUURTJE: Ajax-bod, Barcelona wil Wijndal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-bod, Barcelona wil Wijndal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De Telegraaf schreef eerder vandaag dat Steven Berghuis misschien wel bij Feyenoord zou blijven, maar het Algemeen Dagblad heeft een heel ander geluid opgevangen. De aanvaller zou namelijk een aanbieding van de Rotterdammers afgewezen hebben. Journalist Mikos Gouka van de bovengenoemde krant vertelt: “Zijn situatie is duidelijk. Hij is voor 4 miljoen euro op te halen door een buitenlandse club. In Nederland is hij duurder. Hij speelt een EK, heeft goede cijfers over dit seizoen. Hij zou nog een jaar kunnen wachten om zijn contract uit te dienen, dan kan hij gratis weg, maar hij is natuurlijk al bijna gratis. Dat lijkt me ook niet echt een optie.” Vervolgens meldt hij: “Feyenoord heeft wel aangeklopt om te kijken of er iets mogelijk is om zijn contract bijvoorbeeld te verlengen. Ze wilden Arne Slot een goede start geven, maar daar zijn ze niet op ingegaan.”

Ajax wil in de aankomende zomertransferwindow sowieso een nieuwe aanvaller halen en we weten al veel langer dat de Amsterdammers op een samenwerking met Kamaldeen Sulemana azen. De Ghanees steekt niet onder stoelen of banken dat de belangstelling uit onze hoofdstad concreet is. Op maandag sloot FC Nordsjaelland zijn seizoen in de Deense Superligaen af met een nederlaag tegen kampioen Bröndby IF (2-0) en na dat duel vertelde Sulemana aan BT: “Ja, dit was waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd in Denemarken. Maar we moeten nog een definitief besluit nemen. We zullen zien.” De vleugelspits, die in Denemarken voorzichtig vergeleken wordt met Paris Saint-Germain-superster Neymar, vervolgde: “Ik weet dat er een bod is van Ajax, dat is alles dat ik kan zeggen. Helaas kan ik verder geen antwoorden geven, omdat ik niet dieper op de details kan ingaan. Maar er is een bod uitgebracht.” Volgens het bovengenoemde medium wil Nordsjaelland 13 miljoen euro verdienen met de verkoop van zijn pareltje.Owen Wijndal wordt nu al een tijdje in verband gebracht met een transfer van AZ naar Ajax, maar misschien komt er wel een nóg grotere club voor hem voorbij. Volgens AS staat de vleugelverdediger namelijk op poleposition om de nieuwe linksback van FC Barcelona te worden. Jordi Alba behoort tot het meubilair in het Camp Nou-stadion, maar de krant Sport schreef gisteren al dat de Spanjaard deze zomer mogelijk uit Catalonië vertrekt. Dat medium noemde de namen van Robin Gosens (Atalanta), Angeliño (RB Leipzig) en José Gayá (Valencia) als mogelijke opvolgers, maar volgens AS heeft Barça zijn pijlen dus gericht op Wijndal. Barcelona is van plan om Júnior Firpo te verkopen, en als dat eenmaal gelukt is mag de nummer drie van de Primera División een nieuwe linksback binnenhalen. De transferwaarde van Wijndal wordt geschat op 15 miljoen euro, maar naar verluidt hoopt de grootmacht dat AZ genoegen neemt met minder. President Joan Laporta kan goed opschieten met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de belangen van de AZ’er behartigt, en de voorzitter zou hopen op een potje ‘handjeklap’.

Buitenland:

De transferperiode zit er weer aan te komen en dus zal de naam van Matthijs de Ligt wel weer wekelijks voorbij gaan komen. De centrumverdediger lijkt op zijn plek te zitten bij Juventus, maar volgens de Spaanse journalist Xavi Campos is dat maar schijn. In het programma Onze van Esport3 ‘onthult’ hij dat De Ligt aan zou sturen op een vertrek uit Turijn. Juventus heeft een behoorlijk dramatisch seizoen achter de rug, al verzekerde De Oude Dame zich op de allerlaatste speeldag van de Serie A nog wel van een Champions League-ticket door van Bologna te winnen (1-4). Desalniettemin zou de voormalige aanvoerder van Ajax zich niet meer thuis voelen in het Allianz Stadium. Naar verluidt heeft De Ligt bij de clubleiding te kennen gegeven dat hij wil vertrekken én heeft hij zijn favoriete bestemming al bepaald: FC Barcelona. Onlangs werd in het programma El Chiringuito al gemeld dat president Joan Laporta een topverdediger aan de selectie van de Catalanen zou willen toevoegen, en toen werden de namen van De Ligt en Aymeric Laporte van Manchester City genoemd.

Gianluigi Donnarumma lijkt te gaan vertrekken bij AC Milan. De Rossoneri staan volgens Voetbal International namelijk op het punt om alvast een vervanger aan te trekken voor de jonge Italiaan: doelverdediger Mike Maignan van Lille OSC. Het blad onthult op dinsdagochtend: “AC Milan staat op het punt om zich te versterken met Mike Maignan. De doelman van Lille is reeds in Milaan gearriveerd en zal deze dinsdag medisch gekeurd worden door de Italiaanse grootmacht. Milan en Lille hebben een akkoord bereikt over een transfersom van ongeveer 15 miljoen euro plus bonussen. Voor de 25-jarige Maignan, die zondag nog met Lille kampioen van Frankrijk werd, ligt er een meerjarig contract klaar in het San Siro. De keeper in kwestie wordt natuurlijk niet voor de bank gehaald en dus lijkt het wel een zekerheidje te zijn dat Donnarumma in de zomer uit Milaan vertrekt. De goalie beschikt over een aflopend contract, dat Milan maar al te graag wilde verlengen. De gewezen grootmacht kwam er echter niet uit met zaakwaarnemer Mino Raiola van de doelman, waardoor een breuk voor de hand ligt.

Wijndal naar Barça?

  • Dat niveau kan hij aan
  • Gaat beetje ver…
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
2+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
19+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
95+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
43+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
25+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
60+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
232+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
27+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
271+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
731+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
290+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
731+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
71+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
127+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
440+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
237+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
62+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie