‘Ajax treurt: sensationele transfer Owen Wijndal’

Foto: ‘Ajax treurt: sensationele transfer Owen Wijndal’

Owen Wijndal wordt nu al een tijdje in verband gebracht met een transfer van AZ naar Ajax, maar misschien komt er wel een nóg grotere club voor hem voorbij. Volgens AS staat de vleugelverdediger namelijk op poleposition om de nieuwe linksback van FC Barcelona te worden.

Jordi Alba behoort tot het meubilair in het Camp Nou-stadion, maar de krant Sport schreef gisteren al dat de Spanjaard deze zomer mogelijk uit Catalonië vertrekt. Dat medium noemde de namen van Robin Gosens (Atalanta), Angeliño (RB Leipzig) en José Gayá (Valencia) als mogelijke opvolgers, maar volgens AS heeft Barça zijn pijlen dus gericht op Wijndal.

Barcelona is van plan om Júnior Firpo te verkopen, en als dat eenmaal gelukt is mag de nummer drie van de Primera División een nieuwe linksback binnenhalen. De transferwaarde van Wijndal wordt geschat op 15 miljoen euro, maar naar verluidt hoopt de grootmacht dat AZ genoegen neemt met minder. President Joan Laporta kan goed opschieten met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de belangen van de AZ’er behartigt, en de voorzitter zou hopen op een potje ‘handjeklap’.

Wijndal wordt dus ook vaak aan Ajax gelinkt. Dusan Tadic zei een tijdje geleden nog: “Waar we ons moeten versterken hangt een beetje af van wie er gaat vertrekken. Als Nico weg zou gaan, dan vind ik Owen Wijndal mogelijk een goede opvolger. Het is een grote speler en hij zou goed bij Ajax passen. Ook voor zijn ontwikkeling zou Ajax een goede stap zijn. Maar we zullen zien. Als Nico blijft, zou dat ook heel mooi zijn.”

Wijndal naar Barcelona?

  • Ik zie het gebeuren
  • Nee joh
1573+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie