Nieuwe teleurstelling dreigt voor Ajax

Foto: Nieuwe teleurstelling dreigt voor Ajax

Als Eredivisie-landskampioen speelt Ajax volgend seizoen Champions League-voetbal en de Amsterdammers willen natuurlijk niets liever dan de knock-outfase van het miljardenbal bereiken. Dat wordt in het aankomende voetbaljaar echter erg moeilijk.

De Amsterdammers weten namelijk nú al dat ze veroordeeld zijn tot pot 3 bij de loting van het toernooi. Pot 1 bevat sowieso de kampioenen van de zes hooggeplaatste landen (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal), dus: Atlético Madrid, Manchester City, Bayern München, Lille OSC, Sporting Portugal. De winnaars van de Champions League en Europa League kunnen zich daarbij voegen.

Manchester City is al verzekerd van pot 1, dus als de Citizens de cup met de grote oren winnen, neemt de kampioen van de Russische competitie, Zenit Sint-Petersburg, ook plaats in de hoogste pot. Villarreal kan zich daar eveneens voor plaatsen, door de Europa League te winnen.

Vanaf pot 2 wordt de ranking bepaald door de clubcoëfficiënt, en voor Ajax is het zuur dat Liverpool, Borussia Dortmund en Juventus zich op het nippertje wisten te plaatsen voor de Premier League. Die hebben namelijk een hogere coëfficiënt dan de Amsterdammers, die definitief veroordeeld zijn tot pot 3. Real Madrid, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Sevilla, Chelsea en Borussia Dortmund zitten in pot 2, maar als Chelsea de Champions League wint en United de Europa League, schuiven de Blues door naar pot 1 en schuift Porto door naar pot 2.

Ajax zit in een pot bij RB Leipzig, Atalanta, Besiktas, Dinamo Kiev, Club Brugge en AC Milan. VfL Wolfsburg vertoeft virtueel in pot 4, maar kan nog doorschuiven (bij winst Chelsea en United). Met een coëfficiënt van 29,000 zit PSV sowieso in pot 4, mochten de Eindhovenaren de voorrondes overleven.

Potindeling (bij Champions League-winst City en Europa League-winst United)


Pot 1: Atlético Madrid, Manchester City, Bayern München, Internazionale, Lille OSC, Sporting Portugal, Zenit Sint-Petersburg, Manchester United


Pot 2: Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Liverpool, Sevilla, Chelsea, Borussia Dortmund


Pot 3: FC Porto, Ajax, RB Leipzig, Atalanta Bergamo, Besiktas, Dinamo Kiev, Club Brugge, AC Milan


Pot 3: VfL Wolfsburg

Zware loting?

  • Zeker
  • Mwah…
780+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie