TRANSFERUURTJE: Bizarre Barcelona-revolutie, droom Lisandro Martínez

Foto: TRANSFERUURTJE: Bizarre Barcelona-revolutie, droom Lisandro Martínez

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Er gaat in de aankomende zomer nogal wat gebeuren bij FC Barcelona en president Joan Laporta lijkt het onder meer gemunt te hebben op Gerard Piqué, die wat hem betreft niet meer voldoet. Gaat Lisandro Martínez van Ajax de geroutineerde Spanjaard vervangen? Volgens sportjournalist Guillem Balague hebben de Catalanen in ieder geval interesse in een samenwerking met de multifunctionele Argentijn. De veelzijdigheid van de Ajacied is daarbij een grote pre; hij kan natuurlijk niet alleen in het hart van de verdediging spelen, maar óók op de linkerflank én op het middenveld. Wil Barça daadwerkelijk spijkers met koppen slaan, dan zal de grootmacht wel de portemonnee moeten trekken. Het contract van Martínez in de Johan Cruijff ArenA loopt immers nog door tot medio 2023 en zijn transferwaarde wordt geschat op een slordige 23 miljoen euro. Bovendien is hij een vaste waarde onder oefenmeester Erik ten Hag.


Feyenoord speelt vandaag nog de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht, maar daarna zit het seizoen van de Rotterdammers erop. En we weten al dat Eric Botteghin in de zomer sowieso uit De Kuip vertrekt. De verdediger heeft nog nooit in zijn vaderland Brazilië gespeeld, maar wil dat wel graag. En volgens de Braziliaanse media is Santos, de voormalige werkgever van Paris Saint-Germain-stervoetballer Neymar, geïnteresseerd in een samenwerking. Onlangs zei Botteghin over zijn naderende afscheid: “Voor mijn gevoel zit mijn tijd hier erop. Ik heb hier een geweldige tijd gehad, maar ik ben 33 jaar en ik wil iets anders proberen. Iets nieuws. Een andere competitie, andere stations en een andere cultuur.” Met een transfer naar Brazilië als eerste optie dus: “Ik ben Braziliaan. Ik kom hiervandaan, maar heb hier nooit op het hoogste niveau gespeeld. Ik ben wel benieuwd hoe dat zou zijn. Brazilië is het land van mijn familie en vrienden, maar ik sta overal voor open. Ik zie wel welke kansen er komen, dan ga ik erover nadenken en de beste keuze maken.”

Buitenland:

Onlangs kondigde voorzitter Joan Laporta al een heuse revolutie aan bij FC Barcelona: er gaat ongelooflijk veel veranderen bij de Catalanen in de aankomende zomer. En journalist Guillem Balague stelt vandaag dat helemaal niemand veilig is voor de nieuwe president. Oefenmeester Ronald Koeman zit op de wipstoel en Xavi Hernández staat naar verluidt klaar om hem op te volgen, maar dat is niet het enige. Volgens de Spaanse verslaggever is het namelijk mogelijk dat Barça liefst vijftien tot zeventien spelers de deur uit doet. Oudgedienden Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets zouden plaats moeten maken, en misschien neemt de nummer drie van La Liga ook wel afscheid van Marc-André ter Stegen. Naar verluidt hebben de Catalanen Gianluigi Donnarumma (AC Milan) namelijk aangeboden gekregen. Zelfs Ansu Fati zou verkocht kunnen worden. De jonge Spanjaard staat te boeken als een absoluut supertalent en misschien wel de opvolger van Lionel Messi, maar het talent beschikt over een contract dat medio 2022 afloopt. Is hij niet bereid om te verlengen, dan zal hij verkocht moeten worden…


Harry Kane wil in de aankomende zomer vertrekken bij Tottenham Hotspur omdat hij prijzen wil winnen en dat niet mogelijk acht bij de Londenaren. Verschillende Engelse media melden vandaag dat zijn toekomst vermoedelijk bij Manchester City ligt. Dat neemt immers afscheid van de transfervrije Sergio Agüero (hoogstwaarschijnlijk onderweg naar FC Barcelona) en kan wel een nieuwe spits gebruiken. De transfer van Kane naar het Etihad Stadium zou de Citizens liefst 112 miljoen euro kosten… Onlangs vertelde coach Thomas Tuchel van Chelsea al dat hij de spits van het Engelse nationale team wel naar Stamford Bridge wilde halen: “Als je een coach op deze wereld kan vinden die Harry Kane niet in zijn team wil hebben, geef me dan een belletje. Ik zou graag eens met hem praten en zijn ideeën over scoren en aanvallen aanhoren. Iedereen houdt van Harry Kane, maar laten we wel heel duidelijk zijn: hij is een speler van Tottenham. Harry heeft een langdurig contract en we zullen daar tijdens persconferenties geen respectloze opmerkingen over gaan maken.”

Kane naar City?

  • Tof!
  • Ik vind het niks…
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:30
10+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
140+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
97+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
20+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
40+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
85+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
90+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
150+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
109+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
196+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
197+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
361+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
20+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
19+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
162+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
38+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
245+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
16:48
211+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
251+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
98+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie