Spaanse media gaan los: “Dit is de titel van Luis Suárez”

Foto: Spaanse media gaan los: “Dit is de titel van Luis Suárez”

Atlético Madrid kroonde zich gisteren op de allerlaatste speeldag van La Liga tot landskampioen door van Real Valladolid te winnen (1-2). Luis Suárez was alweer belangrijk voor zijn werkgever, want de Uruguayaan maakte het winnende doelpunt.

Marca schrijft vandaag over de spits: “Dit is de titel van Luis Suárez. De Uruguayaan toonde zich als de matchwinner en besliste daarmee ook de winnende in de titelstrijd voor Los Colchoneros.” Het dagblad geeft de goalgetter een 10 voor zijn seizoen: “Zonder zijn doelpunten zou het onmogelijk zijn geweest om de Spaanse titel te winnen. Hij heeft tijdens het slot van de competitie geleden, maar zijn prestatie is buitengewoon.”

Sport sluit zich daarbij aan: “Suárez is de doorslaggevende killer in La Liga. De Uruguayaan is een van die voetballers die verschijnt wanneer het team hem het meest nodig heeft.” De krant doelt niet alleen op zijn doelpunt tegen Valladolid: “Suárez bewees het afgelopen zondag ook al, en scoorde tegen Osasuna op het meest cruciale moment van het seizoen. Met nog twee minuten te gaan maakte hij de winnende treffer. Dit doelpunt heeft Atlético net zo goed de titel opgeleverd. Hij was verantwoordelijk voor het succesvol afsluiten van de comebacks in de laatste twee competitiewedstrijden.”

Men roemt de mentale weerbaarheid van de Uruguayaan: “De tweede seizoenshelft was soms bijzonder zwaar voor het team. Het team verspeelde veel van z’n voorsprong op de belangrijkste achtervolgers, maar het heeft uiteindelijk de druk weerstaan en hebben de eerste landstitel sinds het seizoen 2013/14 gewonnen.”

El Mundo Deportivo wijst ook al naar de rol van Suárez: “Het grootste verschil tussen het Atletico Madrid van dit seizoen en de voorbije seizoenen was Luis Suárez. De Uruguayaan heeft tijdens de 38 speelrondes het team in slechte tijden over het dode punt geholpen. Daarbij gaf hij het team een mentaliteit, die de afgelopen jaren ongezien was bij het team van Simeone.”

Terechte berichtgeving?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie