Bundesliga: Tranendal bij Bayern, Werder Bremen degradeert

Foto: Bundesliga: Tranendal bij Bayern, Werder Bremen degradeert

Robert Lewandowski is er vandaag in geslaagd om het record van Gerd Müller (40 goals in één Bundesliga-seizoen) te verbreken. De Pool wist het net tegen FC Augsburg in de 89ste minuut toch nog te vinden en overstijgt daardoor het aantal van de Duitse legende.

Bayern scoorde in de eerste helft tegen Augsburg al vier goals, maar Lewandowski wist zichzelf nog níét op het scoreformulier te zetten. De score werd geopend door een eigen goal van de verder goed spelende Jeffrey Gouweleeuw, daarna lieten Serge Gnabry, Joshua Kimmich en Kingsley Coman het netje bollen. Na rust scoorde Augsburg nog twee goals (4-2), maar de meeste aandacht ging uit naar publiekswissels voor de vertrekkende clubhelden Jerome Boateng, David Alaba en Javi Martinez. De eerste twee verlieten het veld in tranen, waarmee een einde aan een bijzonder succesvol tijdperk in München kwam voor hen.

Tranen waren er ook bij Weder Bremen. De groenhemden ontsnapten vorig jaar via de play-offs nog aan degradatie, maar werden vandaag alsnog de Bundesliga uit  Dit door een zege van Arminia Bielefeld op VfB Stuttgart (0-2, doelpunt Ritsu Doan) en van 1. FC Köln op Schalke 04 (1-0). Tot slot greep Union Berlin een historisch Europees ticket dankzij een knappe 2-1 zege op RB Leipzig. Daardoor klimt de volksclub uit Berlijn over Borussia Mönchengladbach heen naar de zevende plek.

Alle uitslagen Bundesliga:

Dortmund – Leverkusen 3-1

Frankfurt – Freiburg 3-1

Köln – Schalke 1-0

Hoffenheim – Hertha 2-1

Union Berlin – Leipzig 2-1

Stuttgart – Bielefeld 0-2

Bremen – Gladbach 2-4

Wolfsburg – Mainz 2-3

Bayern München – Augsburg 5-2

Lewandowski is de beste spits van deze eeuw

  • Eens
  • Dat niet
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie