Toptransfer verklapt toekomst Roger Schmidt

Foto: Toptransfer verklapt toekomst Roger Schmidt

PSV is in haar zoektocht naar een centrale verdediger (alweer) uitgekomen bij een bekende van trainer Roger Schmidt. De Eindhovenaren zouden naar verluidt de favoriet zijn om Ramalho over te nemen van Red Bull Salzburg. Mocht ook deze wensspeler van de Duitse oefenmeester komen, dan kun je de toekomst zo langzamerhand wel uit gaan tekenen. 

Dat PSV en Roger Schmidt op zoek waren naar een centrale verdediger was al lang geen geheim meer. De Brabantse topclub was vorige zomer al haastig op zoek naar een nieuwe centrale man die naast Oliver Boscagli kon spelen, maar kon uiteindelijk geen betaalbare optie vinden. Daardoor moest Schmidt creatief zijn om een oplossing te vinden voor het gebrek aan snelheid in het centrum. De Duitse oefenmeester toverde Jordan Teze van rechtsback om tot centrumverdediger en dat legde zowel de coach als de speler geen windeieren. Toch is de behoefte aan een centrumverdediger daarmee nog niet gestild, bleek eerder deze week. 

PSV en Ramalho

De Eindhovenaren zouden de topfavoriet zijn om Ramalho over te nemen van Red Bull Salzburg. De 29-jarige Braziliaan is een tweebenige centrumverdediger die Schmidt nog kent uit zijn tijd uit Oostenrijk. De verdediger staat nog tot 2022 onder contract bij de landskampioen, zou toe zijn aan een nieuwe uitdaging en zou daarom zijn contract niet willen verlengen. Daardoor hoeft PSV niet de hoofdprijs voor de centrumverdediger te betalen. Ramalho heeft op dit moment een marktwaarde van drie miljoen euro, dus hoeven we geen Timo Baumgartl-achtige bedragen (10 miljoen euro, red.) te verwachten. 


Dat PSV uitkomt bij Ramalho heeft weer alles met Schmidt te maken. Ramalho loopt al jaren rond in het Red Bull-concern. De verdediger werd op jonge leeftijd gescout door de Braziliaanse topclub Palmeiras, maar stapte tijdens de jeugdopleiding al over naar RB Brazil. In 2011 haalde Red Bull Salzburg de verdediger naar Europa. Ramalho brak niet meteen door: via huurperiodes bij USK Anif FC Liefering vond knokte hij zich in 2013 alsnog in de basis van de Oostenrijkse landskampioen. Roger Schmidt had destijds een belangrijk aandeel in zijn opmars. 

De Duitse oefenmeester vertrok in de zomer van 2014 naar Bayer Leverkusen. Een jaar later haalde hij Ramalho transfervrij op bij zijn oude club. De Braziliaan, die ook een Italiaans paspoort heeft, kwam onder zijn voormalige trainer nog wel aan spelen toe bij de Duitse subtopper. Na het vertrek van Schmidt raakte Ramalho het uitzicht op speelminuten kwijt en vertrok hij na een huurperiode bij competitiegenoot Mainz in de zomer van 2018 terug bij Salzburg, waar hij sindsdien een belangrijke basiskracht is. 

De puzzel van Roger Schmidt

Met de naderende komst van de centrale verdediger is er weer een nieuw -stukje gelegd in de grote puzzel van Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester drukte in zijn eerste transferzomer al aardig zijn stempel op het beleid van de Eindhovenaren. In zijn tweede seizoen lijkt hij daar niet vanaf te stappen. Ondanks mislukte transfers zoals die van Adrian Fein en de (tijdelijke) onvrede van spelers zoals Mohamed Ihattaren en Noni Madueke, lijkt de Eindhovense leiding zijn lot opnieuw in de handen te leggen van de Duitse oefenmeester. 

Schmidt lijkt met de transfer van Ramalho alvast in te spelen op het vertrek van Denzel Dumfries. De aanvoerder van PSV heeft al laten weten dat hij deze zomer graag een stap hogerop wil maken. De rechtsback heeft nog een contract tot de zomer van 2022 en zal dus verkocht gaan worden deze zomer. Teze wordt naar verwachting daardoor de rechtsback van de Eindhovenaren, of PSV moet de transfermarkt opgaan om een vervanger voor de vertrekkende aanvoerder te vinden. 


Ramalho speelde meerdere jaren onder Schmidt. Hij is daardoor meer dan bekend geraakt met de werkwijze van de Duitse trainer. Vooral het feit dat de ervaren Braziliaan uitstekend met de ruimte in zijn rug kan spelen, maakt hem een droomaanwinst voor de Eindhovenaren. Dat er geen hoofdprijs op tafel gelegd hoeft te worden, neemt ook een groot deel van het financiële risico weg. Deze speler zal echter niet voor de bank gehaald worden, noch dat je er op kan rekenen dat hij na zijn transfer van PSV nóg een stap omhoog zet. Met andere woorden: een hoge transfersom betalen zou ook onverantwoord zijn voor een speler van Ramalho’s statuur en ervaring. 

Wanneer Ramalho zijn contract tekent in Eindhoven, zal het voor Baumgartl moeilijk worden om nog minuten te maken in Eindhoven. De Duitse centrale verdediger werd voor tien miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, maar heeft sinds zijn komst nog geen enkele keren weten te overtuigen. De Duitser is niet de snelste verdediger en grosseerde daarnaast in fouten op het moment dat Schmidt voor hem koos. PSV zal hopen nog enkele miljoenen voor de miskoop te kunnen ontvangen, die een komst van een andere speler weer mogelijk kan maken. 

Toekomst Schmidt

Het is natuurlijk normaal dat een technisch directeur met de trainer afstemt welke aankopen er gedaan worden. In het geval van Schmidt werden er in het eerste seizoen van de Duitser een hoop wensspelers binnengehaald voor de Duitsers specifieke manier van spelen. Daar komt Ramalho mogelijk dus nog bij, waardoor er dit seizoen op dezelfde voet verdergegaan wordt. Het beleid van de Eindhovenaren is te begrijpen, alleen neemt de persoonlijke situatie van Schmidt daar wel het volgende probleem met zich mee. 


De Duitse oefenmeester kreeg van analytici en fans veel kritiek dit seizoen door de tegenvallende resultaten sinds februari van dit jaar en het spelniveau in bepalende wedstrijden afgelopen seizoen. Toch lijkt het er niet op dat de Eindhovenaren zich komend seizoen opnieuw versterken met lievelingen van Schmidt zonder dat er enige zekerheid is op een toekomst na 2022. Sterker nog: op het moment dat de Eindhovenaren de wensenlijst van Schmidt (voor een groot deel) inwilligen, dan kun je er vergif op innemen dat de contractverlenging van de Duitse oefenmeester niet veel later zal gaan volgen.

PSV moet verlengen met Roger Schmidt

  • Nee, contract laten uitdienen
  • Nee, ontslaan in zomerstop
  • Ja, zeker weten!
1454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:15
26+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
446+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
49+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
4+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
136+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
97+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
157+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
34+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
311+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
44+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
247+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
129+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
72+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
39+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
480+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
187+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
253+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
135+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie