Bergwijn verliest ondanks fraaie goal van El Ghazi

Aston Villa heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Tottenham Hotspur. Bij de thuisploeg had Steven Bergwijn eindelijk weer een basisplaats en hij scoorde al snel zijn eerste Premier League-goal in bijna een jaar. De bezoekers kwamen echter nog voor de pauze terug.

Tottenham – Aston Villa was voor de Nederlandse kijker vooral het duel tussen Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi. Beide horen bij de voorlopig EK-selectie van het Nederlands elftal en hopen op het eindtoernooi in actie te kunnen kopen. Waar El Ghazi de laatste weken veel speelt, kwijnt Bergwijn al tijden weg op de bank. Vanavond mocht hij echter voor het eerst sinds 4 februari weer eens starten voor Spurs. De aanvaller had slechts acht minuten nodig om zich te laten gelden. Op fraaie wijze pingelde hij door de defensie van de tegenstander en rondde af met een hard schot in de bovenhoek: 1-0. Exact elf maanden geleden scoorde hij voor het laatste in de Premier League.

De bezoekers uit Birmingham lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen knap terug. Aan fortuin ontbrak het niet in die inhaalslag. Na twintig minuten raakte Spurs-verdediger Sergio Reguilon een weinig gevaarlijke Villa-voorzet compleet verkeerd, waardoor de bal achter doelman Hugo Lloris plofte. Net voor rust stelde Bertrand Traoré spits Ollie Watkins in staat om de 1-2 te maken. Na ruim zeventig minuten werd Bergwijn afgelost door Gareth Bale, maar aan de stand veranderde niks meer.

Hierdoor weten de Londenaren definitief niet in de top-5 te eindigen dit seizoen. Het staat op de zesde plaats met evenveel punten als West Ham United en Everton, terwijl The Hammers ook nog een wedstrijd tegoed hebben. Aston Villa finisht zeer waarschijnlijk als elfde op de ranglijst.