Eran Zahavi slaat opnieuw toe op Instagram

Foto: Eran Zahavi slaat opnieuw toe op Instagram

Eran Zahavi van PSV is hevig in opspraak geraakt door zijn uitingen over het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnen. Tot twee keer toe fotoshopte hij een vlag van Israël in een foto van spelers (onder wie Paul Pogba) die juist hun steun uitspraken voor Palestina.

Op woensdagochtend slaat de spits opnieuw toe. Op Instagram schrijft hij namelijk: “Nu ik jullie aandacht heb, is het tijd om uit te leggen wat er écht aan de hand is. Niemand van jullie is op de hoogte van de achtergrond van het conflict. Misschien weten jullie niet eens waar Gaza en Jeruzalem liggen. Beter zetten jullie social media in om op te roepen tot vrede van beide kanten. Alles wordt dan een stuk eenvoudiger.”

Hij laat heftige beelden zien van onder meer afgevuurde raketten: “Social media is overspoeld met posts die steun bieden aan de benarde situatie van de Palestijnen en Israël veroordelen. Laten we een paar dingen verduidelijken. Allereerst wil Israël geen Palestijnen in Gaza schaden. Hamas vuurde de eerste schoten af toen het begon met het lanceren van raketten op Israëlische burgers, wat leidde tot escalatie. Hamas lanceert zijn raketten vanuit dichtbevolkte gebieden, vanuit scholen, ziekenhuizen en woningen. Hamas gebruikt de bevolking van Gaza als een menselijk schild voor zijn soldaten en leiders.”

Zahavi vervolgt: “Hamas richt zijn raketten op dichtbevolkte Israëlische steden om één reden: om vrouwen, mannen en kinderen te doden. Hamas-raketten doden. Het is ons recht en onze plicht om onszelf te verdedigen en onze mensen te beschermen. Ieder ander land ter wereld zou precies hetzelfde doen. We hopen allemaal op rust en stilte.”

Moet Zahavi hiermee stoppen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
776+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie