‘Schmidt trapt volgende versnelling in met PSV-toptransfer’

Foto: ‘Schmidt trapt volgende versnelling in met PSV-toptransfer’

PSV lijkt zich op zeer korte termijn te gaan versterken met André Ramalho, een Braziliaanse centrale verdediger die over een aflopend contract beschikt bij RB Salzburg. Ricardo Moniz, die hem op toen 18-jarige leeftijd naar Europa haalde als hoofd jeugdopleidingen van de Oostenrijkse topclub, is lyrisch over Ramalho.

Ramalho was altijd controlerende middenvelder, maar werd onder Schmidt bij Salzburg verdediger. “Hij past perfect in de filosofie van Roger Schmidt en kan heel hoog op het veld spelen. Als de rechtsback weg is, heeft hij bovendien het vermogen om bij balverlies de ruimtes heel goed te bespelen. Hij is niet supersnel, maar wel een intelligente en fysiek sterke kerel. Tactisch en positioneel goed ook. Als Schmidt op dezelfde manier wil pressen zoals hij dat in Salzburg heeft gedaan, moeten verdedigers tegen de middenlijn aan kunnen staan. Dat kunstje beheerst hij”, vertelt Moniz in het Eindhovens Dagblad.


Hoewel Ramalho van nature geen echte leider is, vormt hij wel een goed voorbeeld voor jonge collega’s. “Vanaf zijn jeugd heeft hij alles voor het voetbal over gehad. Echt alles. Ik heb altijd een zwak voor dat soort spelers, met een soort overlevingsdrang. Hij kan het matchplan van Schmidt lezen en schrijven, omdat hij geruime tijd met hem heeft samengewerkt. Een centrale man bij PSV moet goed verticaal in kunnen passen bijvoorbeeld en die kwaliteit heeft hij. André zou nu op deze leeftijd top moeten zijn en PSV is een topclub. Het lijkt me een goede match, maar hij zal denk ik nog wat meer vanuit zijn leiderskwaliteiten moeten functioneren.”

“Hij is een goed mens. Dat wil ik er ook nog over zeggen. Met hem erbij kan Schmidt zijn plannen in het tweede jaar vorm gaan geven. Dat tweede jaar gaat een heel ander jaar dan het eerste worden, dat durf ik wel te voorspellen. Schmidt gaat de volgende versnelling in”, aldus Moniz tot slot over Ramalho (29).

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ANDRÉ RAMALHO 1️⃣5️⃣ ⚽️ ? (@ramalho92)

Zou Ramalho een goede aanwinst zijn voor PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
550+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie