“Rinus Michels Award hoort naar Fred Grim te gaan”

Foto: “Rinus Michels Award hoort naar Fred Grim te gaan”

Voetbal International heeft Erik ten Hag uitgeroepen tot Trainer van het Jaar in de Eredivisie. Journalist Martijn Krabbendam pleit er echter voor om de Rinus Michels Award toe te kennen aan Fred Grim.

De Feyenoord-watcher schrijft: “Alles begint bij beleid. RKC Waalwijk was na de degradatie verworden tot een anonieme club in de Keuken Kampioen Divisie. Met Grim haalde het professionaliteit in huis, dankzij de transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona – die ooit in de jeugd speelde van Willem II, waarmee RKC samen een opleiding onderhield – viel de jackpot.”

Er werd gericht geïnvesteerd en dat leidde tot promotie van de Eredivisie. Vorig seizoen leek degradatie meteen weer aanstaande, maar het coronavirus hield RKC in de Eredivisie. “Wat beklijfde, was de manier waarop het elftal zich presenteerde. Er was duidelijk aan gewerkt, zoals Grim dat eerder al bij Almere City had gedaan.”

Krabbendam besluit: “Erik ten Hag won met Ajax de dubbel, Henk Fraser heeft al eerder bewezen een uitstekende trainer te zijn en doet dat nu weer, Zeljko Petrovic leverde een topprestatie bij Willem II, Dick Lukkien verrichtte prima werk in Emmen, maar had wel wat te besteden. De jonge allemansvriend Sjors Ultee kreeg bij Fortuna Sittard een prima selectie alsnog aan het voetballen en heeft de gunfactor mee, maar de Rinus Michels Award voor beste trainer hoort dit jaar naar Fred Grim te gaan.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
161+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie