De beste voetbaluitzendingen van deze week: play-offs!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: play-offs!

De Eredivisie is afgelopen, maar dat betekent niet dat deze week geen nieuwe wedstrijden meer gespeeld worden. In het buitenland wordt er namelijk nog gestreden, terwijl nacompetities en play-offs de Nederlandse velden bezetten. Welkom bij de beste voetbaluitzendingen van deze week!



Maandag 17 mei



De week trapt af zonder wedstrijden, maar in plaats daarvan hebben we wel een aantal toffe documentaires om voor te schotelen. Deze brengen niet alleen toffe inzichten in carrières van topspelers, maar laten je ook lekker genieten van nostalgie. Helemaal als je fan bent van Ajax.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 17 mei hieronder:


17.00 uur op ESPN: The Contenders EK 2021: Wales – Frankrijk – Slowakije, 20.00 uur op ESPN: De Derde Ster, 21.00 uur op ESPN: Bundesliga Special: De klasse van Robert Lewandowski


Dinsdag 18 mei



Waar de maandag geen voetbalavond voorschotelt genieten we op de dinsdagavond wel met volle teugen. De Premier League heeft namelijk drie toffe wedstrijden waarvan we gaan genieten. Er wordt namelijk nog steeds gestreden om de tweede plek in Engeland.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 18 mei hieronder:


18.50 uur op Ziggo Sport: Manchester United – Fulham, 19.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Brighton & Hove Albion – Manchester City, 21.05 uur op Ziggo Sport: Chelsea – Leicester City


Vroeg in de avond begint het plezier in Manchester. Terwijl Manchester City het kampioenschap viert, probeert Manchester United de tweede plek veilig te stellen. Dat moet de grootmacht tegen Fulham niet in de problemen komen. De bezoekers gaan degraderen en spelen eigenlijk nergens meer voor.



Later op de avond komt de kampioen van Engeland ook in actie tegen Brighton & Hove Albion. Toch is de toffere wedstrijd rond negen uur. Dan komen Chelsea en Leicester City tegen elkaar in actie. De wedstrijd kan maar zo bepalen wie de derde plaats krijgt, want als de thuisploeg wint halen ze Leicester in.




Woensdag 19 mei



Ook de woensdag brengt voetbalplezier in Engeland, maar dat is niet waar we ons het meeste op richten. Het is namelijk ook de avond dat de play-offs in Nederland plaatsvinden. Het zijn de play-offs om te bepalen wie er nog mee mag doen op de Europese velden.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 19 mei hieronder:


18.45 uur op ESPN: FC Utrecht – FC Groningen, 18.50 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – Aston Villa, 21.00 uur op ESPN: Feyenoord – Sparta Rotterdam, 21.05 uur op Ziggo Sport: Burnley – Liverpool


Vroeg op de avond zijn het FC Utrecht en FC Groningen die in actie komen tegen elkaar. De wedstrijd gaat een titanenstrijd worden om te bepalen wie Europa nog in mag. Het is alleen wel slechts de eerste halve finale.



De andere wordt namelijk om 21.00 uur gespeeld en gaat tussen twee Rotterdamse clubs. Feyenoord en Sparta Rotterdam strijden om een felbegeerd ticket voor Europa. Wie de wedstrijd wint, strijdt zaterdag opnieuw in de finale om dat ticket voor de Conference League.




Donderdag 20 mei



Waar de woensdag play-offs voorschotelt voor een ticket naar Europa wordt er op donderdag gevochten voor een plekje in de Eredivisie. Het betreft de mogelijke promotie van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, terwijl FC Emmen er alles aan doet om plek te behouden in de Eredivisie.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 20 mei hieronder:


18.45 uur op ESPN: NEC – Roda JC, 20.05 uur op Ziggo Sport Voetbal: De Zolder van El Sierd, 21.00 uur op ESPN: FC Emmen – NAC Breda


FC Emmen treft op papier dan ook direct de moeilijkste tegenstander, namelijk NAC Breda. Niet alleen is het de club die aanstormende talenten bevat, maar ook voormalig FC Emmen-speler Anco Jansen zit nu bij de selectie in Breda. Hij verliet eerder dit seizoen FC Emmen voor NAC. Daardoor wordt het een extra beladen wedstrijd op de Oude Meerdijk.



Toch is het eerder op de avond dat het voetbalplezier al begint, want NEC tegen Roda JC staat al om kwart voor zeven op de planning. Roda JC zal een extra boost hebben gekregen om voor goud te gaan gezien op knappe wijze toch nog een werd gewonnen van De Graafschap. 


Vrijdag 21 mei 



De week sluiten we op gepaste
 wijze af. Er wordt vooruitgeblikt op de Spaanse competitie, terwijl ook inzicht gegeven wordt achter de gesloten deuren van Jong Oranje. Wie daar allemaal geen zin in heeft, kan natuurlijk ook Inside Ajax kijken.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 21 mei hieronder:


19.30 uur op ESPN: Jong Oranje opent de deuren – Burenruzie, 19.35 uur op Ziggo Sport: Inside Ajax, 20.30 uur op Ziggo Sport: LaLiga Preview Show

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
11+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
7+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
11+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
9+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
173+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
67+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
125+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
48+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
67+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
403+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
176+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
266+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
691+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
160+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8603+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1922+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3229+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
518+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
954+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie