TRANSFERUURTJE: Brobbey-soap, ontslag Ronald Koeman

Foto: TRANSFERUURTJE: Brobbey-soap, ontslag Ronald Koeman

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De afgelopen tijd hebben we vaak kunnen lezen dat Brian Brobbey spijt zou hebben van zijn keuze om niet bij te tekenen bij Ajax en transfervrij naar RB Leipzig te vertrekken. Klopt dat echter wel? Volgens het Duitse blad Kicker niet… Dat medium schrijft namelijk dat Leipzig een dergelijk signaal sowieso niet opgevangen heeft. Brobbey zou in de laatste paar weken meermaals contact hebben gehad met officials van de Bundesliga-club, maar hij heeft nooit gezegd dat hij niet meer wilde komen. Wél zou de jonge spits hebben gevraagd naar de planning met het oog op het aankomende voetbalseizoen en een gepersonaliseerd trainingsschema. Even was er sprake van dat Ajax de international van Jong Oranje misschien terug zou kopen voor een miljoentje of zeven, en gisteren zei coach Erik ten Hag nog: “Ik weet niet of Brobbey spijt heeft. Ik sta er niet onwelwillend tegenover, dat zou heel vreemd zijn. Hij heeft weliswaar zijn keuze gemaakt, maar wij – Marc en ik voorop – wilden hem heel graag bij deze spelersgroep houden. Deze spelersgroep spreekt ook uit: wij willen heel graag deze weg vervolgen.” Daar voegde hij aan toe: “Brian is hier gewoon van harte welkom, omdat we weten dat hij wat kan toevoegen. Als voetballer, maar ook als mens. Hij past in de groepsdynamiek.” Volgens de Duitse pers is Leipzig echter helemaal niet van plan om mee te werken aan dit plannetje.


Jonas Svensson heeft zijn laatste wedstrijd voor AZ vermoedelijk gespeeld. De Noorse vleugelverdediger is binnenkort transfervrij en wil een nieuwe stap zetten in zijn carrière: “Ik heb de ambitie om in een andere competitie te gaan spelen.” Zijn zoektocht naar een nieuwe club had hij de laatste tijd bewust op een laag pitje gezet: “Om de focus op AZ en het slot van de competitie te houden”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Kijk, ik ben 28 jaar. Het is een belangrijke beslissing voor mij. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik transfervrij ben.” Het is niet helemaal uitgesloten dat hij alsnog een nieuw contract ondertekent in het AFAS Stadion: “We zijn nog steeds in gesprek, ik heb een goede relatie met Max Huiberts (technisch directeur, red.).” We hebben een paar keer kunnen lezen dat hij Arne Slot zou volgen naar Feyenoord: “Dat heb ik ook gelezen, ja. Ook dat ik al een paar keer rond zou zijn geweest met Feyenoord. Maar dat klopt niet. Of dat een optie zou kunnen zijn? Ik sluit eigenlijk helemaal niets uit.”

Jacob Rasmussen is dit seizoen uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het team van Vitesse. De verdediger wordt gehuurd van het Italiaanse Fiorentina, maar keert in de aankomende zomer niet terug naar Florence. Hij blijft in Arnhem actief. Op zijn officiële website maakt Vitesse bekend: “Jacob Rasmussen blijft ook volgend seizoen Vitessenaar. De sterke centrale verdediger wordt nog een jaar gehuurd van Fiorentina. Rasmussen kent een ijzersterk eerste seizoen in Arnhem. De Deense verdediger speelde 28 competitiewedstrijden en wist twee keer te scoren. Daarnaast is de Vitesse-defensie lastig te passeren, getuige de slechts 38 competitietreffers tegen en in totaal zelfs vijftien clean sheets dit seizoen.”

Buitenland:

Ronald Koeman moet ernstig vrezen voor zijn toekomst bij FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht haakte zondagavond definitief af voor de Spaanse titel en verloor zelfs met 1-2 van Celta de Vigo. Koeman en president Joan Laporta spraken elkaar onlangs over de toekomst van Barcelona. De Nederlander heeft zelf nog altijd het gevoel dat hij zijn tweede contractjaar mag starten, maar de geluiden worden steeds sterker dat er al gesprekken gaande zijn met Xavi Hernández (Al-Sadd) om hem deze zomer op te volgen. De nederlaag tegen Celta versterkt deze signalen. Volgens Spaanse media moet Barcelona wel miljoenen aftikken om Koeman te ontslaan. Vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis in combinatie met het mislopen van grote successen kan dat nog een heikel punt worden. Niettemin is het ontslag van Koeman volgens verschillende media nabij.


Meerdere grote Spaanse kranten schreven in het afgelopen weekend dat het al vast zou staan dat Zinédine Zidane zou vertrekken als oefenmeester van Real Madrid. Volgens de Fransman is daar echter helemaal niets van waar. Gisteren won De Koninklijke met 0-1 van Athletic Bilbao, waardoor het nog mogelijk is om de Spaanse titel te grijpen. Na dat duel zei Zidane: “Hoe zou ik mijn spelers nu kunnen zeggen dat ik vertrek? Het is een leugen. Ik richt me op dit seizoen. Er is nog een wedstrijd te spelen en we gaan alles geven. Ik hecht alleen belang aan wat er in deze finale gebeurt. De rest, dat zien we wel na het seizoen.”

Gekke situatie met Brobbey?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie