Clint Leemans woest: ‘Mike Snoei heeft me genaaid’

Foto: Clint Leemans woest: ‘Mike Snoei heeft me genaaid’

Na de 0-0 remise tegen Helmond Sport, en vervolgens de 2-3 nederlaag tegen Roda JC in de nacompetitie ging het seizoen van De Graafschap als een nachtkaars uit. Bij beide duels zat Clint Leemans op de bank, en dus is de middenvelder pissig.

In de winter trok Leemans op huurbasis van PEC Zwolle naar De Graafschap. “Achteraf gezien had ik in januari nooit naar Doetinchem moeten komen”, weet Leemans (25) nu. Bij zijn debuut scoorde hij gelijk, maar daarna verdween hij al weer uit beeld. In De Gelderlander haalt hij nu uit.

“Laat ik vooropstellen dat het niet om mij gaat. Het is heel erg dat we niet gepromoveerd zijn. Dat vind ik vreselijk voor de club. Ik kwam naar De Graafschap om te helpen bij de promotie, maar achteraf gezien ben ik genaaid door Mike (Snoei, trainer, red.). Toen ze me wilden hebben, sprak ik met de trainer en Peter Hofstede (technisch manager, red.). Het tactiekbord kwam erbij en ze legden me uit dat ik de aanvallende middenvelder zou worden. Ik zou rond Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem gaan spelen. Dat is de positie die me het best ligt. Maar er is niets van terechtgekomen.”

Leemans werd vooral als controlerende middenvelder ingezet, maar daar voelde hij zich absoluut niet thuis. “De trainer was niet tevreden over mij. Maar hij wist ook dat ik niet de man ben van slidings maken en ballen afpakken. Natuurlijk had ik het zelf ook beter kunnen doen, maar dit was, nogmaals, niet mijn positie.”

Van de laatste tien duels zat Leemans er vervolgens negen op de bank. “De trainer heeft me niet meer zien staan. Dat is heel zwaar voor mij geweest. Ik woon in Eindhoven en geef eerlijk toe dat ik de laatste tijd met tegenzin naar de training ging. Achteraf had ik nooit voor De Graafschap moeten kiezen. Het spel in de eredivisie ligt me ook veel beter.”

Schuld van Snoei

  • Eens
  • Oneens
349+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie